Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Bankalar KOBİ’lere zorluk çıkarmasın’

’Bankalar KOBÄ°’lere zorluk çıkarmasın’

KOSGEB BaÅŸkanı Bi̇çer, "Sıfır Faizli Ä°ÅŸletme Kredisi Faiz DesteÄŸini almaya hak kazanan KOBÄ°’lerin, bankalarda iÅŸ ve iÅŸlemlerinin zorlaÅŸtırıldığı bilgilerini almaktayız" dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli Ä°ÅŸletmeleri GeliÅŸtirme ve Destekleme Ä°daresi (KOSGEB) BaÅŸkanı Recep Bi̇çer, Sıfır Faizli Ä°ÅŸletme Kredisi Faiz DesteÄŸini almaya hak kazanan KOBÄ°’lerin bankalarda iÅŸlemlerinin zorlaÅŸtırıldığı, kredi baÅŸvurularının büyük bir bölümünün reddedildiÄŸini belirterek, "Kredi iÅŸlemlerinin kolaylaÅŸtırılması için bankalara üçüncü kez resmi yazıyla çaÄŸrıda bulunduk. Lüften bankalarımız KOBÄ°’lere zorluk çıkarmasın." dedi.

Biçer yaptığı açıklamada , KOSGEB’in 50 bin lira üst limitli "Sıfır Faizli Ä°ÅŸletme Kredisi Faiz DesteÄŸi"ne iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Bankalara, Sıfır Faizli Ä°ÅŸletme Kredisi Faiz DesteÄŸini almaya hak kazanan 460 bini aÅŸkın KOBÄ°’nin, kredi iÅŸlemlerinin kolaylaÅŸtırılması için üçüncü kez resmi yazıyla çaÄŸrıda bulunduklarını bildiren Biçer, bu süreçte anlaÅŸmalı bankaların KOBÄ°’lere kolaylık saÄŸlamaları gerektiÄŸine iÅŸaret etti.

Biçer, banka ve iÅŸletmeler arasında yaÅŸanan aksaklığın kendilerine de iletildiÄŸini kaydederek, "Bankaların kredi kayıt bürosunda kredi tarihçelerinin olmaması, puanlarının düşük olması, kredi baÅŸvuru sayısının fazla olması, önceki kredilerinde gecikmelerin tesbiti, kanuni takiplerinin, icra kayıtlarının kapatılmış bile olsa protestolu senet veya çek kayıtlarının mevcudiyeti, borçlanma oranlarının yüksekliÄŸi, mali verilerinin yetersizliÄŸi ve son dönem mali verilerinin önceki dönemlere göre düşmüş olması gibi gerekçelerle KOBÄ°’lerin iÅŸ ve iÅŸlemlerini zorlaÅŸtırdığı, hatta kredi baÅŸvurularının büyük bir bölümünü reddettiÄŸi bilgilerini almaktayız." diye konuÅŸtu.

"Bankalar da elini taşın altına koysun"

Ãœlkede yaÅŸanan tüm olumsuzluklara raÄŸmen, devletin KOBÄ°’lerin yanında olduÄŸunu hissettirmek ve ekonomiye biraz olsun canlılık saÄŸlayabilmek adına büyük bir özveriyle çalışırken, bankaların bu tutumlarının kendilerini üzdüğünü dile getiren Biçer, "Biz KOSGEB olarak elimizden geleni, üstümüze düşeni yapıyoruz. Bankaların da bu süreçte ellerini taşın altına koyarak, KOBÄ°’lerimize yardımcı olmaları konusunda bir kez daha çaÄŸrıda bulunuyoruz. Lüften bankalarımız KOBÄ°’lere zorluk çıkarmasın." ifadesini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo