13 o C Kdz. Ereğli

’İSMİ ALAPLI ANADOLU LİSESİNE VERİLSİN’

Gündem 7 yıl 9 ay 3 gün 16 saat 32 dakika önce 1570

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hasan Ören, 15 Temmuz gecesi bir an bile tereddüt yaşamadan,vatana canımız feda olsun diyerek darbeci generali alnından tek kurşunla vuran Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in vücudundan 30 kurşun çıktı. Bu vesile ile siyasi ve idari makamlardan talebimiz Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin bu okula verilmesi adının bu okulla yaşatılmasıdır” dedi.

Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hasan Ören, 15 Temmuz gecesi bir an bile tereddüt yaşamadan,vatana canımız feda olsun diyerek darbeci generali alnından tek kurşunla vuran Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in adının Alaplı Anadolu Lisesine verilmesini istedi.

Ören, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:” Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi bir an bile tereddüt yaşamadan, vatana canımız feda olsun diyerek darbeci generali alnından tek kurşunla vuran Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in vücudundan 30 kurşun çıktı. Bir kurşunla darbenin akıbetini değiştirmenin bedelini vücuduna 30 kurşun yiyerek ödedi. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun. Adını yaşatmak da bizim borcumuz olsun. Bu vatansevgisi okullarda okuyan gençlerimize örnek olacak adı tarih sayfalarında ilk kurşun ilk kahraman gibi anılacaktir. Allah ve vatan yolunda can vererek şehitlik mertebesine ulaşmayı en yüce makam olarak gören büyük Türk milletinin korkusuz evlatları elbette ki bayrakları uğruna canlarını siper etmekten az geçmeyecektir. Mücadelede tereddüt göstermeyecektir’’ Bu vesile ile siyasi ve idari makamlardan talebimiz Kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin bu okula verilmesi adının bu okulla yaşatılmasidır. Selam olsun yardan, anadan, serden geçerek destanını tarihe altın harflerle yazdıranlara! Selam olsun sancağı yere düşürmeyen kahramanlara! Selam olsun Ömer’e, selam olsun meçhul ama kahraman askerlere”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 17 saat 15 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 8 saat 27 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 15 saat 28 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 12 saat 32 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 12 saat 6 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 9 saat 45 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 6 saat 21 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 16 saat 49 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 10 saat 56 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 22 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI