Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İşçilere “bir günlük” izin verildi

İşçilere “bir günlük” izin verildi

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kilimli İşletmesi’ne bağlı maden ocağında kuyu halat değişimi nedeniyle yeraltında çalışan yaklaşık 700 işçiye bir günlük yıllık izin verildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından üretime devam edileceği öğrenildi.


TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında kuyu bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle üretim durdu. Kuyu halat değişim işi nedeniyle Kilimli İşletmesi ve büyük hazırlık (Etüt) servisinde 2 Ocak 2018 günü 24.00-08.00, 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçilerin işe gelmeyeceği ve yıllık izin kullandırılacağı öğrenildi.
Öte yandan bakım ve onarım çalışmalarının ardından üretime devam edileceği öğrenildi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci İHA’ya yaptığı açıklamada, "Kilimli İşletmesinde kuyunun halat değişimi vardı. Bu değişirken sorun çıktı. Onu yetiştirmeye çalışıyorlar. Bugün yetiştirilmeye çalışılıyor. Kilimli işletmesine bağlı yer altında çalışan yaklaşık 700 işçiye bir günlük izin verildi. Çalışmaların ardından normal üretime devam edilecek" diye ifade etti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo