Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İş-Kur ’’Zonguldak İş Gücü Piyasasında Kadınlar’’ istatistiklerini açıkladı

Ä°ÅŸ-Kur ’’Zonguldak Ä°ÅŸ Gücü Piyasasında Kadınlar’’ istatistiklerini açıkladı

Çalışma ve Ä°ÅŸ Kur Zonguldak Ä°l Müdürü Gönül Demirsu, ’Zonguldak iÅŸ gücü piyasasında kadınlar’ istatistiklerini açıkladı.


Ä°l müdürlüğü verilerine göre 2017 sonu itibariyle kuruma iÅŸ aramak üzere kayıt yaptıran 21 bin 388 kiÅŸiden 11 bin 922’sinin kadın olduÄŸu ve kuruma kayıtlı iÅŸsizlerin yaklaşık yüzde 55’ini kadınların oluÅŸturduÄŸu belirtildi. Ä°l Müdürü Gönül Demirsu, ÅŸu ifadelere yer verdi:

"Ä°l Müdürlüğümüz verilerine göre 2017 yılı sonu itibariyle Kuruma iÅŸ aramak üzere kayıt yaptıran 21.388 kiÅŸiden 11.922 ’si kadındır. Bu verilere göre Kuruma kayıtlı iÅŸsizlerin yaklaşık yüzde 55 ’ini kadınlar oluÅŸturmakta olup, iÅŸsizliÄŸin yoÄŸun olduÄŸu grupların başında genç iÅŸsizlerden sonra kadın iÅŸsizlerin geldiÄŸi görülmektedir. Kurumun Ãœlke geneli verilerine bakıldığında Ä°l verileri ile benzerlik göstermektedir. Ä°limizde kadın istihdamının az olmasının en büyük nedenlerini; mesleksizlik ve Zonguldak iÅŸ gücü piyasasının kadınlardan çok erkeklere yönelik sektörlerde iÅŸyerlerinin bulunması olarak belirtebiliriz. Yine, evlerde yapılan iÅŸler kapsamında (çocuk bakıcılığı, gündelik temizlik iÅŸleri, hasta ve yaÅŸlı bakımı vb. iÅŸler) ve tarımda kadınların kayıt dışı istihdam edilmesi, kadınların iÅŸ gücüne katılımının resmi verilere yansımamasına sebep olmaktadır. Kurumumuzca, iÅŸverenlerin verdiÄŸi iÅŸ ilanlarında mesleÄŸe yönelik özel durumlar olmadığı sürece cinsiyet ayrımcılığına izin verilmeyerek ilanlara kadın-erkek herkesin müracaat etmesi saÄŸlanmaktadır. Ä°ÅŸverenler ilan verme aÅŸamasında konu hakkında uyarılmakta, mümkün oldukça ilanlarda cinsiyet ayrımcılığına müsaade edilmemektedir. Ä°l Müdürlüğümüzün 2017 yılı verilerine göre 2.935 kiÅŸi iÅŸe yerleÅŸtirilmiÅŸtir. Ä°ÅŸe yerleÅŸtirilenlerin 1.435 ’ini kadınlar oluÅŸturmakta olup, kadınların oranı yüzde 48’dir. Zonguldak iÅŸ gücü piyasası gibi emek yoÄŸun ve erkek istihdamı ağırlıklı olan iÅŸ gücü piyasasında bu oran Ãœlke geneli verilerine göre iyi bir oran olarak karşımıza çıkmaktadır. Ä°limizde kadın istihdamı Ãœlke geneline göre iyi olmakla birlikte, kadınlar arasında mesleksizlik sorununun çözülmesi ve kadınların daha çok istihdamına olanak saÄŸlanacak iÅŸletmelerin kurulması kadın istihdamını daha da arttıracaktır. Kurum hizmetleri içerisinde yer alan iÅŸbaşı eÄŸitim programı, mesleki eÄŸitim kursu ve toplum yararına program gibi aktif iÅŸ gücü uygulamalarımızda da kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık politikası izlenmektedir. 2017 yılında düzenlenen 2.723 kiÅŸilik iÅŸbaşı eÄŸitim programlarına katılan kadın sayısı 1.563 olup oran yüzde 57,40 ’tır. Yine 1.702 kiÅŸilik düzenlenen mesleki eÄŸitim kurslarında kadın kursiyer sayısı 1.534 olup oran yüzde 90,13 ’tür. Toplum yararına programlardan faydalanan kiÅŸi sayısı 1.794 olup 1.075 kadın bu programlarda istihdam edilmiÅŸ ve katılım oranı yüzde 59,92’dir."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo