Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İş Arayana 650 TL Destek!.

Ä°ÅŸ Arayana 650 TL Destek!.

İstihdam seferberliği tam gaz sürerken, sosyal yardım alanların da iş gücüne katılması teşvik ediliyor. İş görüşmesi için 100, çalışmaya başlanması halinde 550 lira ödeniyor. Sosyal yardım da sürüyor.

Hükümetin baÅŸlattığı istihdam seferberliÄŸi tüm hızıyla sürüyor. Yeni işçi alanlara her yeni istihdam için vergi ve prim desteÄŸi saÄŸlanıyor. Bu sayede milyonlarca kiÅŸinin iÅŸ sahibi olması hedeflenirken; sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılması da çeÅŸitli desteklerle teÅŸvik ediliyor. Bu kapsamda verilen ’istihdam yardımı’, iÅŸ arama ve bulma desteklerini içeriyor. Sosyal yardım alan bir kiÅŸi, iÅŸ görüşmesine gitmesi halinde, iÅŸe baÅŸvuru/ kabul aÅŸamasında gereken saÄŸlık raporu, fotoÄŸraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Bu ÅŸekilde iÅŸ arayan ve iÅŸ görüşmesine giden kiÅŸilerin karşılaÅŸtıkları masraflar karşılanmış oluyor.

ÖNCELİK VERİLİYOR

Ayrıca, sosyal yardım alan kiÅŸiye, iÅŸe yerleÅŸmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3’ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 548 lira. Bu kiÅŸilerin iÅŸe yerleÅŸmeleri durumunda eÄŸitim ve saÄŸlık yardımları da kesilmiyor. Ä°ÅŸe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor. EÄŸitim, gıda, kömür gibi yardımlardan daha kolay yararlanabiliyorlar. Sosyal yardım alıp iÅŸe giren bir kiÅŸi kömür, eÄŸitim ve gıda yardımlarında, iÅŸ aramayan veya bulduÄŸu iÅŸi kabul etmeyen kiÅŸilere göre öncelikli oluyor.

’TEÅžVİĞİ Ä°STÄ°SMAR EDEN EN AÄžIR BEDELÄ° ÖDER’

Çalışma Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, istihdam desteÄŸini fırsatçılığa dönüştürenlerin otomasyon imkanlarının bu kadar geliÅŸtiÄŸi bir dönemde muhakkak tespit edileceÄŸini belirterek, "Bu ay fark etmezsek, gelecek ay bunu yakalarız. Çünkü bunların 3 ay önce nerede SGK’lı oldukları belli. Bu otomasyon entegrasyonlarını yapabilecek gücümüz var" dedi. Bu yıl baÅŸlatılan ’çalışma hayatı ve istihdamda milli seferberliÄŸi’ istismar eden iÅŸverenler hakkında az sayıda ÅŸikayet aldıklarını ifade eden MüezzinoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti: "Minimum düzeyde ÅŸikayet aldığımızı ifade edebilirim. Bu istismarı yapanlar da ÅŸunu bilsinler ki en ağır bedeli ödeyeceklerdir. Yani bu milletin imkanlarını kendileri için fırsatçılığa dönüştüren bazı iÅŸverenler bunun bedelini öder ama ÅŸu anda yüzde 99 oranında sorun yok."

Ä°HA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo