Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Kampüsün Kanında Hayat Var’!..

’Kampüsün Kanında Hayat Var’!..

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) ve Türk Kızılayı’nın bu yıl ortaklaÅŸa altıncısını düzenlediÄŸi "Kampüsün Kanında Hayat Var’’ kampanyası kapsamında, Türk Kızılayı’nın kuruluÅŸ tarihi olan bin 868 Ã¼nite kan bağışı yapıldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel kan bağışı kampanyasını bu yıl da sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduÄŸunu vurgulayan Özer, "Bizim için rekor önemli deÄŸil. Önemli olan kanın sürekli ihtiyaç olduÄŸunu, üniversitemizdeki tüm öğrencilerin, akademik ve idari personelin katılımıyla, tüm Türkiye’ye göstermek. Altı yıldır bu kampanyayı sürdüren tek üniversite olmanın ve bu üniversitenin rektörü olmanın mutluluÄŸunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Özer, Zonguldak’ın ÅŸehir ve üniversite olarak, bu baÄŸlamda Türkiye’ye örnek teÅŸkil ettiÄŸini belirterek, "Bizim için önemli olan sadece kan kampanyasına deÄŸil, tüm yapmış olduÄŸumuz iyi ÅŸeylerde gelenek oluÅŸturmak, tekrarlayabilmek ve sürekliliÄŸini saÄŸlayabilmek. Bu anlamda, bizler burada olmasak bile inanıyorum ki, bu kan bağışı kampanyası yıllarca devam edecek." diye konuÅŸtu. 

Türk Kızılayı DerneÄŸi Zonguldak Åžube BaÅŸkanı Nihat Aygün de son 7 yılda üniversiteden ortalama yıllık 5 bin ünite kan aldıklarını söyledi. Bunun kendileri için çok önemli olduÄŸunun altını çizen Aygün, emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti. 

Etkinlik, kan bağışında bulunan öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bu yıl Türk Kızılayı’nın kuruluÅŸ tarihi olan bin 868 ünite kan bağışı toplanan "Kampüsün Kanında Hayat Var’’ kampanyasında, 2012’de 705, 2013’te bin 264, 2014’te bin 453, 2015’te bin 915, geçen yıl ise bin 627 Ã¼nite kan toplanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo