Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İş adamından ’Yatırımcıya köstek’ sitemi

Ä°ÅŸ adamından ’Yatırımcıya köstek’ sitemi

Gelir vergisi sıralamasında birinci olan Zonguldaklı iÅŸadamı Ertan Civak, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısına raÄŸmen, Zonguldak’ta önlerinin kesildiÄŸini söyledi.


Gelir vergisi sıralamasında birinci olan Zonguldaklı iÅŸadamı Ertan Civak, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısına raÄŸmen, Zonguldak’ta önlerinin kesildiÄŸini söyledi. Gelir vergisi sıralamasında birinci olan Cilas Åžirketler Grubu Yönetim Kurulu 2. BaÅŸkanı ve Devrek Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Ertan Civak, yatırımları köstek olunmasına tepki gösterdi. Ä°ÅŸ adamlarının ürkek olduÄŸunu ve ayak oyunlarının olduÄŸu yerde yatırım yapmak istemeyeceÄŸini belirten Civak, "Sayın CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan istihdamın artırılması için, bürokrasiyi azaltmak baÅŸta kendisi olmak üzere birçok yolu deniyor. Zonguldak’ta garip bir ÅŸekilde yatırımcının önü kesilmeye çalışılıyor. Ä°ÅŸsizliÄŸin artması, yatırım yapanların önünün kesilmeye çalışılmasındandır. CumhurbaÅŸkanımızın gösterdiÄŸi hassasiyeti her kurumdan bekliyoruz” dedi.
Zonguldak ekonomisini ve yatırımcıya olan yaklaşımı deÄŸerlendiren Civak, “Mevcut yatırımcıya sahip çıkılmıyor. Devrek dahil Zonguldak’ın göz bebekleri olan yatırımcıya gerekli önem verilmiyor. Kendi yatırımcısına bile hor davranan Zonguldak’a dışarıdan yatırımcı niye gelsin? Yatırımcılar geliÅŸtikçe ayak oyunları oynanıyor, çelmeler takılıyor. Ä°ÅŸ adamları ürkektir. Sermaye hassastır. Kimse parasını riske atmayı sevmez. Zonguldak’ta genel bir yapı var. Yatırımcı arttıkça düşmanı artıyor. Benim de her geçen gün büyüdükçe düşmanım artıyor. Büyüyen, ilerleyen insanlar çekilmiyor. Bazı gruplar menfi duygularla düşmanlık ediyor, karalıyor. Kurum, kuruluÅŸ ve ÅŸahıslar destek verip bölge kalkınması için mücadele edeceklerine köstek oluyorlar” diye konuÅŸtu.
Kendi ÅŸirketlerinde 400 kiÅŸinin istihdam edildiÄŸini ifade eden Ertan Civak, “Gelir vergisi sıralamasında birinci olmakla birlikte iÅŸ, aÅŸ saÄŸlayarak iÅŸsizliÄŸin azalmasına da katkı saÄŸlıyoruz. Bizim gibi istihdam saÄŸlayan ÅŸirketlerin desteÄŸi bir tarafa koyun en azından kösteklenmemesi gerekir. CumhurbaÅŸkanımız istihdam seferberliÄŸi baÅŸlatıyor. Biz dahil bir çok ÅŸirket bu istihdam seferberliÄŸine katkı vermek isterken bazı gruplar ise köstek olma gayretinde. Åžahsi hesaplarını Zonguldak, bölge ve ülkemizin önünde tutanlara fırsat verilmemeli. Hep birlikte ülkemiz için, bölgemiz için yatırım yapmalı ve üretimi artırmalıyız” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
Zonguldak’ta dönen ayak oyunlarının insanı yatırım yapma ÅŸevkini kırdığını belirten Cilas Åžirketler Grubu Yönetim Kurulu 2. BaÅŸkanı Ertan Civak, “Bu kadar kötülüğü hak edecek ne yaptık? Memleket sevdalısıyız. Yapılanlar bundan sonra yapmayı planladığımız iÅŸler için bizleri düşündürüyor. Yeni yatırımlar düşünürken oynanan ayak oyunları nedeniyle yatırımları hayata geçirip geçirmemeyi düşünür hale geldik. Bizim firmamız denetlensin. Kayıtlar açık. Zonguldak göçtüğü, çöktüğü ortamda para harcayıp yatırım yaptığım için mi aptalım? Biz ülke sevdalısı, yöremizin aşığıyız. Ne kadar yıldırmak isteseler de biz yatırım yapmaktan, üretim yapmaktan vazgeçmeyeceÄŸiz” dedi.
Bu haksız uygulamaların, kötü niyetli talepleri karşılamadığı için başına geldiğini söyleyen Civak, "Hukuk savaşım başlamıştır, adalet adaletsizlere de lazım olacak, haksız hukuksuz davrananlarla yargı önünde hesaplaşacağım" ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo