Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Irmağa düşen dana kurtardı

Irmağa düşen dana kurtardı

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde ırmak kenarına düşen bir dana, uzun uÄŸraÅŸlar sonrası kurtarıldı.


Alınan bilgiye göre Kepez Mahallesi DaÄŸ Evleri mevkisindeki YaraÅŸlı Barajı yakınlarında Orhan Duru’ya ait dana otlamaya çıktıktan kısa süre sonra kayalıkların arasında mahsur kaldı. Duru ve yardımını istediÄŸi köylüler kendi imkanları ile danayı kurtarmak istese de bunda baÅŸarılı olamadı.
Ertesi gün Muhtar Baki Karaaslan ile görüşen Orhan Duru, önce AFAD’dan danayı kurtarmak için helikopter istedi. AFAD, bu konularda çok tecrübeli olan Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye ekiplerinin bu kurtarma operasyonunu yapabileceÄŸini belirterek, itfaiye ile irtibata geçti.
Olay yerine gelen itfaiye ve zabıta ekipleri, ilk olarak danayı düştüğü kayalıkların arsından çıkardı. Yürütmeye çalışılan dananın yürüyemeyeceği anlaşılınca itfaiye tarafından sedye getirildi. Sedyeye alınan dana, patika yoldan taşınarak, zabıtaya ait 4X4 araca alındı. Dağ yolundan pikap ile taşınan dana ahırına getirilerek burada Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince tedavi edildi.
Duru, hayvanını kurtardıkları için Kdz. EreÄŸli Belediyesi ekiplerine teÅŸekkür etti.  Belediye itfaiye, zabıta ve veteriner iÅŸleri müdürlüğü ekipleri çalışmanın ve tedavinin sona ermesinin ardından mahalleden ayrıldı.

 

Irmağa düşen dana kurtardı

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde ırmak kenarına düşen bir dana, uzun uÄŸraÅŸlar sonrası kurtarıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo