Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İNSANLARDAN YİYECEK İSTEYEN HAYVANLAR

Ä°NSANLARDAN YÄ°YECEK Ä°STEYEN HAYVANLAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki esnaf lokantasına her gün 3 öğün aynı saatlerde gelen köpek, kedi ve bir kuÅŸ, lokantanın çalışanlarınca besleniyor. Öyle ki sokak hayvanları için ayrı mönüler bile oluÅŸturulmuÅŸ.
Ãœlke gündeminden bir türlü düşmeyen ‘hayvanlara iÅŸkence’ haberleri yanı sıra, iyi insanların olduÄŸu görülen Karadeniz EreÄŸli’de, ‘dilsiz kullar’ ile insanlar arasında geçen renkli diyaloglara yenisi eklendi.  

KÖPEĞİN MÖNÜSÜ AYRI
Sobacılar Çarşısı’ndaki Åžahinler Lokantası’nda çalışan servis personelinden Canan Çoban, yaptığı ile adeta insanlık dersi verdi. Adını ‘Barış’ koyduÄŸu sokak köpeÄŸi, günün belli saatlerinde lokantanın dışına gelerek yiyecek istiyor. Canan Çoban ise onu gördüğünde iÅŸini bırakıyor en sevdiÄŸi yiyecekler ile besliyor. Barış’ın sabah çorba-ekmek, öğle tavuk-pilav akÅŸam ise et yemeklerinden yediÄŸini anlatan Çoban, Barış yemek yerken onu tıptı çocukmuÅŸ gibi seviyor.
YEMEK KONUSUNDA SEÇİCÄ° OLAN  KEDÄ°YE DE FORMÃœL BULUNMUÅž!
Lokantanın diÄŸer beslediÄŸi havyan ise adı ‘SavaÅŸ’ konulan bir kedi. SavaÅŸ’ta tıpkı Barış gibi 3 vakit geldiÄŸi Åžahinler’de öğününü alıyor. Yiyecek konusunda biraz seçici olan SavaÅŸ’ın mönüsü de buna göre ayarlanmış. Sevimli kediye döner ve köfte yediriliyor.
YABANİ SERÇEYİ EVCİLLEŞTİRMİŞLER
Görüntülenemese de lokanta çalışanlarını ailesi gibi benimseyen bir de serçe kuÅŸu olduÄŸu öğrenildi. Yabani oluÅŸu ile bilinen serçenin adeta evcilleÅŸtiÄŸi, lokanta çalışanlarının eline konarak ekmek kırıntılarını yediÄŸi belirtildi.     
YANLIZCA ONLAR DEĞİL! BİZİMDE BİR MARTIMIZ VAR..!
Öte yandan, EreÄŸli FM çalışanları da, her gün aynı saatte camın kenarına konan, kendisi ile ilgilenilmeyince gagası ile camı tıklayan martıyı besliyor. Onu her görgünde, “iÅŸte geldi bizim ki” diyerek beslenmesi görevini üstlenen radyo yayıncılarımızdan Gülçin AcaroÄŸlu Demir, mutfakta onun için hazır tuttuÄŸu ekmek, simit ve kimi zamansa peynir ile ‘ÅžapÅŸik’ dediÄŸi martıyı besliyor. ÅžapÅŸik, yaklaşık 6 aydır her gün birbirine yakın saatlerde gelerek nasipleniyor.  

 

Ä°NSANLARDAN YÄ°YECEK Ä°STEYEN HAYVANLAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sema Temel

29 Mayıs 2022 - 16:07

Iyiki varsınız gülçin hanım benimde bir martım var hergün doyuruyorum allah korkusu olan hiç kimse hayvana zaten eziyet edemez kıyamaz

Ozan Bora

27 Åžubat 2019 - 17:22

iyi ki varsınız

Gülnaz Solmaz

27 Åžubat 2019 - 17:20

vala iyi ki varsınız

Hasan Çoşkun

27 Åžubat 2019 - 17:17

allah bin kere razı olsun sizden ..

Çağla Kaya

27 Åžubat 2019 - 17:16

iyi insanlar iyi ki varsınız..

Songül Çimen

27 Åžubat 2019 - 17:16

gülçin abla radyo programında hep bahsediyor hayvanları doyurun eziyet etmeyin diye helal olsun gerçekten

Arya Acar

27 Åžubat 2019 - 17:13

allah razı olsun sizden iyi insanlar iyi ki var

Yorum Yazın

Canlı Radyo