Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İMZALAR ATILDI

İMZALAR ATILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Saniye Erdoğan Anaokulu’nda, ‘Montessori Eğitimi’ne yönelik projenin kabul edildiği bildirildi.
Okul Müdürü Emine Erdem, yazılı açıklamasında, Projelerini sundukları Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sundukları projelerinin kabul edildiğini belirtti. Projenin, kendisi ve BAKKA Yönetim Birimi Uzmanı Ümran Öztürk ile imza altına alındığını anlatan Erdem, açıklamasında şunları kaydetti:
MONTESSORİ NEDİR?
“Montessori eğitimi, çocuğun duyu, hareket ve dil eğitimine önem veren; çocukların sosyal, duygusal, bedensel yönden gelişimine önemli katkıları olan bir yaklaşım yöntemidir. Çocuğun gözünden dünyaya bakan anlayışla hareket eden bu eğitim sisteminin baş mimarı; Maria Montessori, ‘Eğitimde metot değil, insan kişiliği göz önüne alınmalıdır’ sözüyle; çocuğun özel, tek ve kendine has bir varlık olduğunu vurgulamıştır. Çocuk merkezli bir eğitim anlayışını benimseyen Montessori eğitiminin temeli bireysel eğitime dayanır.
Başlangıçta Zihinsel Engelli Bireyler için geliştirilmiş olsa da engeli olmayan çocukların eğitiminde de etkileri kanıtlanmış Montessori eğitimi; her çocuğun bireysel farklılıkları ve hızına göre eğitim alması gerektiği hakkını savunan bir pedagojidir. Çocuklar Montessori eğitiminde hazırlanmış çevredeki Montessori materyallerinden, bireysel ilgi ve eğilimlerine göre bağımsız olarak seçim yaparlar. Bu bağlamda yetişkinlerin en önemli görevi, çocuğun içindeki yeteneği ve gizil gücü uyandırmak ve onları gelişim sürecinde desteklemektir. Montessori Eğitimi özellikle okul öncesi eğitimin önemli olduğunu savunmaktadır.”
SİSTEMİN AMACI?
Okul Müdürü Erdem, Montessori eğitiminin okul öncesi dönemde, çocukların gelişimleri hızlı ve etkili olduğunu savunarak, şöyle dedi:
“Çocukların gelişim alanlarının desteklenmesi gereken bu kritik süreçte; çocuğun ilk çevresi olarak aile ortamı ve sonrasında dahil olduğu eğitim sistemimin önemi büyüktür. Eğitimin amacı, çocuğun tüm gelişim alanlarını destekleyecek ve hızlandıracak koşullar oluşturmak; aynı zamanda Özel Gereksinimli Bireylere de sosyal, fiziksel ve bilişsel uyarımlar sağlayarak; bu çocuklarımızın eğitilemez olduğu düşüncesini yıkarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış olmaktır. Her çocuğun ilgisine ve kapasitesine göre şekillenen yönteme, çocuğa dayanışmayı ve farklı ortamlarda karşılaştığı durumlarla baş etmeyi, empati, sosyalleşme ve diğer becerilerin gelişimini sağlamayı, muhakeme gücü ve konsantrasyonu arttırmayı, çocukların hayatı deneyimleyerek, yaparak, yaşayarak ve keşfederek öğrenmelerini sağlamayı, çocuğun sadece kendisine değil, diğer bireylere; çevreye/doğaya önem vermesini sağlamak da Montessori Eğitiminin temel amaçlarındandır.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo