Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Ä°MZA KAMPANYASI BAÅžLATTILAR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, “işçiler üzerinde ağır bir vergi baskısı bulunuyor." dedi.


TÃœRK-Ä°Åž Konfederasyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yeni Vergi Tasarısı TBMM Genel Kuruluna geldiÄŸinde, emekçileri koruyan düzenlemeler yapılması için 'Vergide Adalet SaÄŸlansın' imza kampanyası baÅŸlattı. Zonguldak’ta da baÅŸlatılan kampanya kapsamında Zonguldak ValiliÄŸi yanında bulunan Åžehitler Anıtı önünde basın açıklaması yapıldı. TÃœRK-Ä°Åž’in bildirisini Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Hakan YeÅŸil okurken, GMÄ°S Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel TeÅŸkilatlandırma ve EÄŸitim Sekreteri Tayfun Demir, TÃœRK-Ä°Åž Zonguldak Ä°l Temsilcisi Muhammet Ardıç yanında bulundu.

Basın açıklamasına TÃœRK-Ä°Åž’e baÄŸlı sendikaların, işçi ve memur sendikalarının, ÅŸube baÅŸkan ve yöneticileri, meslek örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin baÅŸkan ve yöneticileri ile madenciler katıldı. Basın açıklamasına katılanlar, “Vergide adalet istiyoruz”, “YaÅŸasın emek dayanışması” sloganlarını attı.

GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Hakan YeÅŸil, okuduÄŸu basın açıklamasında, “Bugün, emekçiler üzerindeki vergi yükünü protesto etmek, adaletsiz vergi politikalarının emekçilerin lehine yeniden düzenlenmesini ve sosyal hukuk devleti ilkelerine göre belirlenmesini talep etmek için buradayız. Anayasamızın 'vergi ödevi' baÅŸlıklı 73’üncü maddesinde 'Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür' ifadesi yer almaktadır. Bu düzenlemeden amaçlanan, herkesin kamu harcamalarını finanse etmek üzere vergi ödemekle yükümlülüğü olduÄŸu ancak bu ödemenin herkesin mali gücüne göre olması gerektiÄŸidir.

 Ãœlkemizde gelir vergisi mükelleflerinin büyük çoÄŸunluÄŸunu ücret gelirleri elde edenler oluÅŸturuyor. Ãœcretli çalışanlar üzerinde hem doÄŸrudan gelir ve kazanç üzerinden alınan hem de dolaylı olarak mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin ağır yükü bulunuyor. Kamu ve özel sektörde çalışan milyonlarca memur ve işçinin gelir vergileri kaynağından kesinti yapılarak ödeniyor.

 Ãœcretlerimizden kesilen vergiler, gelir vergisi hasılatının önemli bir kısmını oluÅŸturuyor. Bugün ülkemizde uygulanan vergi politikaları nedeniyle, işçiler üzerinde ağır bir vergi baskısı bulunuyor. İşçinin eline geçen net ücret, vergi kesintileri nedeniyle, yılbaşından yıl sonuna geçen sürede geriliyor. Ãœcretli çalışanların net ücreti, bir yandan enflasyon nedeniyle satın alma gücünü kaybetmesiyle, diÄŸer yandan artan vergi oranı nedeniyle azalıyor. Ortalama aylık brüt ücreti 4 bin 500 TL olan bir işçi, Ocak ayında 3 bin 409 TL net ücret alırken, Haziran ayına net ücreti 191 TL daha azalarak 3 bin 218 TL’ye düşüyor.

Temmuz ayında ücreti yüzde 4 oranında artsa bile, yıl sonunda 349 TL eksilerek 3 bin 60 TL’ye geriliyor. Bu vergi düzeni adil deÄŸildir. Hakka ve hukuka uygun deÄŸildir" dedi.

Basın açıklamasının ardından TÜRK-İŞ tarafından düzenlenen imza kampanyası başlatıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo