Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İlk ders zili, böyle çalındı

İlk ders zili, böyle çalındı

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, 2017-2018 eÄŸitim öğretim yılının baÅŸlaması dolayısıyla tören gerçekleÅŸtirildi.


EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Kepez Ä°lkokulu’nda programda saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, toplum geleceÄŸinin eÄŸitime ve öğretmenlere baÄŸlı olduÄŸunu söyledi. ÇaÄŸdaÅŸ uygarlık düzeyine ulaÅŸmanın yolunun Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiÄŸi gibi çalışmaktan gececiÄŸini ifade eden MadenoÄŸlu, şöyle dedi:
“Ä°kili eÄŸitimden tekli eÄŸitime geçeceÄŸiz”
“Biz muasır medeniyetler seviyesine ulaÅŸmak hatta onu geçmek zorundayız. Bugün çaÄŸdaÅŸ uluslararasında Türk milleti yerini almıştır. GeliÅŸmiÅŸ bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz.
EÄŸitime olan yatırımlar, gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bugün biz ilçemize baktığımızda altyapı olarak, fiziki kapasite olarak birkaç okulumuzun dışında tekli eÄŸitime geçmiÅŸ olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Önümüzdeki kısa zaman içerisinde de fiziki kapasitemizi arttırarak tamamen ikili eÄŸitimden tekli eÄŸitime geçeceÄŸiz. Ayrıca eÄŸitim ve öğretimde ulaÅŸtığımız kaliteyi memnuniyet verici olarak bulmakla beraber yeterli olarak gördüğümüzü de söyleyemeyiz. O itibarla bütün öğretmen arkadaÅŸlarımdan toplumumuzun kendilerinden beklediÄŸi o tarihi fonksiyonu yerine getirmelerini istemek gibi bir hakkımız olduÄŸunu düşünüyorum.”
Uysal: Belediye olarak yanlarındayız
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da yeni eÄŸitim öğretim yılının öğretmenler, veliler ve öğrenciler için hayırlar getirmesini temenni ederek, “çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için büyük gayret içindesiniz. Her ÅŸeyden vazgeçebiliriz ancak eÄŸitim ihmal etmemiz lazım. Bu yüzden belediye olarak eÄŸitim kurumlarımızın yanındayız” diye konuÅŸtu.
34 bin öğrenci ile…
Törenin açılış konuÅŸmasını yapan Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz ise ilçedeki 138 okulda 2 bin 300 öğretmen ve 34 bin öğrenci ile yeni eÄŸitim öğretim yılına baÅŸlanıldığını hatırlatarak ÅŸu sözlerle konuÅŸtu: “YüreÄŸi ilk kez okulla buluÅŸma heyecanıyla çarpan minik yavrularımıza, öğretmenlerine, arkadaÅŸlarına ve okullarına kavuÅŸmanın mutluluÄŸunu yaÅŸayan sevgili çocuklarımız ve bu kutsal mesleÄŸi seçen deÄŸerli öğretmenlerimize 2017-2018 eÄŸitim öğretim yılının baÅŸarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.”
Programda, konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Kafkas Halkoyunları performansı sergilendi. Daha sonra ise protokol üyeleri birlikte ilk ders zilini çaldı ve 4-A sınıfında öğrencilere kitap dağıtımı gerçekleştirdi.
Programa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti reğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo