Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Danıştay’a dava açacaklar!

Danıştay’a dava açacaklar!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, 2017-2018 EÄŸitim ve Öğretim Müfredatından Mustafa Kemal Atatürk öğretilerinin çıkarıldığı iddiasıyla, “deÄŸiÅŸikliÄŸin iptali ve yürütmenin durdurulması” için Danıştay’a dava açılacağı bildirildi.


Yurt genelinde eş zamanlı yapılan toplantıya katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Öznur Özkök ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Fatih Erdem, CKD ve ADD ortak bildirisini okudular.
CKD Åžube BaÅŸkanı Özkök, okuduÄŸu metinde, yeni müfredatın kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok eden, bilimi dışlayan ve Vahabi din anlayışını önceleyen bir program olduÄŸunu öne sürdü. Yeni ders program ile Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığını da ileri süren Özkök, ÅŸunları kaydetti:
“Milletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır.”
“MEB, bugün baÅŸlayan yeni öğretim yılında Atatürksüz bir müfredatı tüm uyarı ve itirazlara karşın zorla çocuklarımıza dayatmaktadır.
Bu müfredat, Cumhuriyet devrimlerinin, ülkemizin ve kurtarıcısı ve kurucusu ebedi liderimiz Atatürk’ün unutturulmasını hedefleyen, devrim tarihimize saldıran, Cumhuriyet düşmanı, milli devlet yerine ümmetçiliÄŸi hedefleyen, kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok sayan, milli devlet ve laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece Vahabi din anlayışını önceleyen çaÄŸ dışı bir programdır.
Bu ders programları, Cumhuriyet eğitimlerini ve Cumhuriyet kurulumlarını ortadan kaldırmayı hedefleyerek, milletimizi bir arada tutan değerleri yok edecek ve vatanımızın bölünmesine yol açacaktır.
Ne yazık ki artık MEB milli değildir eğitimde de yoktur. Sık sık çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı başta olmak üzere dinci, çıkarcı, bölücü örgütlerin özel çiftliği olmuştur. Çocuklarımız, artık onların karanlık emellerine göre şekillendirileceklerdir.
Ancak buna izin vermeyeceğiz. Milli devletin varlığını sürdürmesi, Cumhuriyet devriminin kazanımlarının korunması, kadın ve erkek eşitliğinin, insanlık onurunun, inanç ve ibadet özgürlüğünün korunması için bu müfredata şiddetle karşı çıkıyoruz.
Bu müfredat ile çocuklarımızın katledilmesine, geleceklerinin karartılmasına rıza göstermeyeceÄŸiz. Atatürksüz ve Cumhuriyetsiz müfredat deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması için Danıştay’a dava açacağız. Ãœyelerimizle birlikte, Milli EÄŸitim Bakanlığı’na telgraf çekme eylemi yapacağız. ÇaÄŸdışı müfredat iptal edilinceye kadar halkımızla birlikte sürekli eylemlilik içinde mücadelemize devam edeceÄŸiz.
Ãœmmetçiler hiç heveslenmesinler. Biz Türk yurttaÅŸları, evlatlarımıza ve torunlarımıza, unutturulmak istedikleri Atatürk’ü, Cumhuriyeti, vatan, millet ve bayrak sevgisini öğrettik ve daima öğreteceÄŸiz. Gidin bakın Anıtkabir’e, daha okula gitmeyen minicik bebeciklerin hepsi Atatürk’ü biliyor, sevgiyle ona koÅŸuyor. Bu milletin kalbi ve beyninden Atatürk’ü silemezsiniz. Milletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır.”   

Danıştay’a dava açacaklar!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, 2017-2018 EÄŸitim ve Öğretim Müfredatından Mustafa Kemal Atatürk öğretilerinin çıkarıldığı iddiasıyla, “deÄŸiÅŸikliÄŸin iptali ve yürütmenin durdurulması” için Danıştay’a dava açılacağı bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo