Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İkili Eğitim kalkacak!.

Ä°kili EÄŸitim kalkacak!.

Milli EÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz, önümüzdeki dönemde ikili eÄŸitimi kaldıracaklarını ve okul öncesi eÄŸitimin zorunlu hale geleceÄŸini söyledi. Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen ve Ä°novasyon Merkezi’nin açılışını yapan Milli EÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz, Adıyaman ValiliÄŸi Toplantı Salonunda Ä°l Milli EÄŸitim DeÄŸerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda ildeki eÄŸitimin genel durumu ele alındı.Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Milli EÄŸitim Bakanı Ä°smet Yılmaz, "Adıyaman’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 2002 yılında 40 iken bu gün 27’dir. Ancak hala ikili eÄŸitim yapan okullarımız var. Oranı çok düşük olmasına raÄŸmen birleÅŸtirilmiÅŸ sınıflar var. BaÅŸbakanımızın talimatı var. Önümüzdeki dönemde ikili eÄŸitimi kaldıracağız, okul öncesi eÄŸitimi zorunlu hale getireceÄŸiz. Okul öncesi eÄŸitimde de Adıyaman Türkiye ortalamasıyla aynı seviyededir. 2019 yılı sonuna kadar Adıyaman’da hem ikili eÄŸitimi kaldıracağız hem de okul öncesi eÄŸitimde zorunlu eÄŸitim kapsamına alacağız. Åžuanda Adıyaman’da 80 milyonluk yatırımımız var. Yeni yatırım programında 81 milyonluk yatırım devam ediyor. Adıyaman merkezdeki bir okulun Biraralık Okulunu Belediyeye devredeceÄŸiz. Belediyemiz bu okulun yerine bir okul bir de halk eÄŸitim merkezi yaptıracak. Bu yatırımlara ilave olarak merkeze ve Kahta’ya bu yıl içerisinde iki tane liseyi yapacağız" dedi.

Bakan Yılmaz, "Lisede ikili eÄŸitimde sorun yok. Ä°lkokulda var. Ä°l özel idaresinden 16 milyon ilköğretim için ayrılmıştır. 2002 yılına göre kıyaslarsak çok iyi konumdayız. Takım ruhu içerisinde eÄŸitim ile ilgili sorunları çözeceÄŸiz. Yine üniversitemizin 2006 yılında kurulmasına raÄŸmen öğrenci sayısının 20 bine ulaÅŸmasından çok memnunuz. Adıyaman Yüksek Öğretime GeçiÅŸte Türkiye ortalamasının üzerindedir. BirleÅŸtirilmiÅŸ sınıflar eskiden yüzde 27 iken ÅŸuan yüzde 5’e düştü. Adıyaman’da eÄŸitim geçmiÅŸe göre çok iyi boyuttadır. Hedefimiz mevcut eÄŸitimin daha ileriye götürmektir" diye konuÅŸtu.

Bakan İsmet Yılmaz, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte okul ve halk eğitim merkezinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz burada öğrencilerle sohbet etti.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo