Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE ŞEFKAT ELİ

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE ŞEFKAT ELİ

Ereğli’de yoklukla mücadele eden biri engelli 3 çocuklu Akyüz ailesinin kaldığı, elektriği ve suyu olmayan eski köy evi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından onarılacak.

Velidağı köyünde 3 çocuğu ve astım hastası eşi ile tek katlı evde yaşayan Tacettin Akyüz (42), gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklar nedeniyle geçinemediklerini, yardımlarla hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocuklarının en büyüğünün 16, en küçüğünün ise 8 yaşında olduğunu belirten Akyüz, "İş bulamadığım için çalışamıyorum. Eşim rahatsız. Çok zor durumdayız. Yaşadığımız çaresizlik duyulunca devlet büyüklerimiz bizimle yakından ilgilendiler. Evimizin onarılacağı söylendi. Devletimiz ve hayırseverlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Gözü yaşlı Hava Akyüz de tek odasını kullandıkları evde hiçbir elektronik eşyanın bulunmadığını, bakımsız bina nedeniyle soğuk ve yağışı içeride hissettiklerini ifade etti.

Çocuklarının bir dilim ekmeğe muhtaç olduğunu vurgulayan Akyüz, "8 yaşındaki oğlum babasına, ’ne zaman sıcak bir yuvamız olacak?’ diye soruyor. Oğlumu ayakkabısı olmadığı için okula zorluklarla gönderiyoruz, ’ayaklarım üşüyor, ayaklarıma taş batıyor’ diye ağlıyor. Durumumuzun aktarıldığı Kaymakamlıktan ve vakfından geldiler, yardım getirdiler. Çocuklarımın yüzü gülmeye başladı” dedi.

Akyüz, evde sağlıklı yatacak yerlerinin bile olmadığını dile getirerek, "Çocuklarım okulda dağıtılan yemeklerden artanı getirmese aç uyuyorlar. Açlıklarını bastırmak için onlara su içiriyorum. Evimizin onarılacağını öğrendik, SYDV gıda yardımı da yaptı. İnşallah benzer şeyleri bir daha yaşamayız" ifadesini kullandı.

- "Ev onarılacak"

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyüz ailesinin 2009’dan itibaren SYDV’ye kayıtlı olduğunu belirtti.

Ailenin zor durumundan haberdar olmalarının ardından dün gıda yardımında bulunduklarını söyleyen Çay, şunları kaydetti:

"Vakfımız aracılığıyla aylık 850-900 lira destek sağlanan ailemize gıda, eğitim, kömür ve sağlık yardımları da yapılıyor. Ailenin evinin orman bölgesinde yer alması ve tapusunun olmaması nedeniyle Ereğli Belediyesince keşif yaptırılacak. Ödenek geldiğinde de onarımı gerçekleştirilecek. Ayrıca, ailenin durumundan haberdar olan kamu kurum ve kuruluşları ile hayırsever vatandaşlar yardım için bize başvuruyor. Gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz."

Bu arada, Türkiye Taşkömürü Kurumu Merkez Atölyesinde çalışan maden işçileri de topladıkları bir miktar nakit parayı Velidağı köyünde aileye teslim etti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
ziyaretçi kişi

13 Mayıs 2019 - 18:46

Allah yardım etsin herkese amin...

Yorum Yazın

Canlı Radyo