Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÖREN DÜZENLENDİ

TÖREN DÜZENLENDİ

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Turizm Haftası" dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önündeki törende, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı okundu.

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, törende yaptığı konuşmada, turizmin ulusal ve uluslararası alanda yatırımları, iş hacmini geliştiren, gelir yaratan bir nitelik kazandığını söyledi.

Turizmin sosyal ve kültürel nitelikleriyle insanlar arasında dostluk bağının pekişmesini sağladığını belirten Kasap, şunları kaydetti:

"Ãœlkemiz yüksek bir potansiyele sahiptir. Turizm sektörümüz hızla geliÅŸmekte ve çeÅŸitlenmektedir. Türkiye, Avrupa pazarında yüzde 3 gibi önemli bir paya sahiptir. Turizm gelirleri, ihracat gelirlerinin yüzde 20’sini aÅŸmıştır. Yapılan araÅŸtırmalar, sektöründe yatırım planları ve mevcut geliÅŸme içinde eÄŸitilmiÅŸ iÅŸ gücü ihtiyacının sektör için önemli bir sorun olduÄŸunu göstermektedir. Turizm sektöründe çalışacak personelin niteliklerinin tam olarak belirlenememiÅŸ olması, eÄŸitim ve istihdam güçlükleri yaratmaktadır."

Kasap, kentte Madencilik Müzesi çalışmasının büyük ölçüde tamamlandığını dile getirerek, "Müzemiz, bu yıl içinde ziyarete açılacaktır. İlimizin turizm alanında kendini göstermesi, sektörün alt yapısını oluşturan kamu yatırımlarıyla olduğu kadar, üst yapıyı oluşturan özel sektör yatırımlarıyla mümkün olabilecektir. Bizler, turizme gönül veren herkese kucak açmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Anadolu Folklor Vakfı Zonguldak yöresi halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo