Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Heyelan, mağarayı ortaya çıkardı

Heyelan, mağarayı ortaya çıkardı

Heyelan, mağarayı ortaya çıkardı


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde geçtiÄŸimiz haftalarda yaÄŸan aşırı yağışlar sonrası oluÅŸan heyelan, KöseaÄŸzı mevkisinde bir maÄŸaranın ortaya çıkmasına yol açtı. 
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Keşkek köyü sınırları içerisinde bulunan Ereğli-Kandilli yolu üzerinde de bazı noktalarda heyelanlar meydana gelmişti.
Köseağzı mevkisinde Kandilli Beldesi istikametine gidişte yaklaşık 600 metre ileride ki yol kenarında oluşan heyelanla birlikte çok eski bir mağara da kısmen ortaya çıktı. Mağaranın uzunluğu yaklaşık 50 metreyi bulurken, içerisindeki toprağın çıkarılması ile birlikte daha da büyük olduğu tahmin ediliyor. İçerisinde oluşan sarkıklar nedeniyle çok eski olduğu tahmin edilen mağaranın gün yüzüne çıkarılması isteniyor.
43 yıldır Kandilli Beldesi’nde yaÅŸadığını ve her gün EreÄŸli ilçesine gelip gitmek için bu yolu kullandığını belirten Fevzi Ömer Yıldız, maÄŸarayı gördüğünde çok ÅŸaşırdığını söyledi. Daha önce kayalık gördüğü bölgede bir maÄŸaranın ortaya çıkmasını ÅŸaÅŸkınlıkla karşıladığını anlatan Yıldız, Zonguldak ValiliÄŸi ve EreÄŸli Kaymakamlığı’ndan bölgede inceleme yapılması için giriÅŸimlerde bulunmalarını istedi. Gazetecilere konuÅŸan Yıldız, ÅŸunları söyledi:
“Kandilli Beldesi’nde ikamet etmekteyim ve 43 yaşımdayım. 43 yıldır EreÄŸli istikametine gidip geliyoruz. Bu yol üzerinden geçtiÄŸimiz günlerde geçerken büyük bir boÅŸluk gördüm. Arkadaşıma ‘Bir durup bakalım’ dedim. Bakarken içeri girdim. İçeri girdiÄŸimde gidebildiÄŸim kadarıyla 50 metre kadar bir boÅŸluk var. Bu maÄŸaranın da kapatılıp kapatılmadığına yönelik söylentiler vardı. Zonguldak Valimizin bu konuya hassasiyet göstermesini ve turizme kazandırılması için çalışma baÅŸlatmasını istiyorum. Valimizin bu konuya duyarlılık göstereceÄŸine inanıyorum. MaÄŸaranın içerisinde sarkıklar var. Bunlar kaç yüzyıla dayanır bunlar araÅŸtırılmalı. Ä°nanıyorum ki bu maÄŸaranın tarihi çok daha eskilere dayanıyor.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo