13 o C Kdz. Ereğli

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ..

Gündem 7 yıl 4 ay 9 gün 9 saat 34 dakika önce 1193

Haberi Paylaşın

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan sözleşme sürecine ilişkin teşekkür mesajı yayımladı.

Mesaj şöyle;

Sendikamızın, Erdemir ile 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 13 Aralık 2016 tarihinde Ankara’daki MESS binasında yapılan görüşmelerle, anlaşmayla sonuçlandığı bilinmektedir.

18 Temmuz’da başladığımız görüşmelerde, Erdemir adına yetkili işveren sendikası MESS ile yaptığımız 5. oturum sonunda, aralarında ücretler, sosyal haklar ve benzeri maddeler üzerinde anlaşma zemini oluşmadığından tutulan ’Uyuşmazlık Zaptı’ ile görüşmelere ara verilmişti.

İlerleyen sürede ise başta Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere Genel Merkez Yöneticilerimizin büyük gayretleri tıkanma noktasına gelen sürece yeni bir hareketlilik getirmiştir.

Özellikle Sayın Genel başkanımızın, bir yandan emeğin hakkını alma mücadelesindeki dik duruşu, diğer yandan ise konunun masa başında tamamlanması yönünde uyguladığı politika, ülkemizde olduğu gibi dünya sendikal faaliyetlerine örnek gösterilecek türdendi.

Şube İcra Kurulumuz da, Genel Merkezimizin direktif ve önerileri doğrultusunda hareket ederek, emeğe ve ekmeğe zarar vermeden sürdürülen mücadelede gereğini yerine getirmiştir.

Bu çalışmalarımızda, başta Sayın Valimiz Ali Kaban, Kaymakamımız Nazım Maden oğlu olmak üzere yerel yöneticilerimizden gördüğümüz anlayışı ise unutmamız mümkün değildir.

Bu zor süreçte, emeğinin karşılığını alma mücadelesi veren Erdemir işçisinin ortaya koyduğu birlik, bütünlük ve dayanışma örneği de sendikal eğitimlerde ’ders olarak’ verilecek türdendi.

Aynı şekilde, ülkemizin çeşitli illerinden gelerek Erdemir işçisi arkadaşlarına destek veren, mesaj gönderen çeşitli iş yerlerinde çalışan üyelerimizin desteği de, sergilenen dayanışmanın güzel bir göstergesiydi.

Elbette, emeği, sendikamızı ve işveren kanadını bu derece ilgilendiren gelişmelerde, Ereğli ve bölge yaşayanlarının gösterdiği duyarlılığı da görmezden gelmemeliyiz.

Ereğli, Alaplı ve Gülüç belediye başkanlarımız her fırsatta yanımızda olmuş; sivil toplum kuruluşlarımız ziyaretlerimize gelerek desteklerini bildirmiş, zaman zaman etkinliklerimize katılmışlardır.

İlçe ve bölge esnaflarımız da iş yerlerine astıkları ve üzerlerinde emeği destekleyen yazılar bulunan pankartlarla Erdemir işçisine ve sendikamıza sahip çıktıklarını göstermişlerdir.

Yerel ve bölge basın/yayın kuruluşlarımız, işçinin haklı emek mücadelesinde verdiği mücadeleleri yakından takip ederek, kamuoyuna duyurmadaki görevini de tam olarak yerine getirmiştir.

Sözleşme sürecinde yaklaşık 5 ay süren mücadelemiz, Sayın Genel Başkanımız Kavlak’ın da bizzat masada bulunmasıyla gelinen son oturumda, MESS ve Erdemirli yöneticilerin olumlu yaklaşımı ile sonuca gidilmiş ve 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi üzerinde anlaşmaya varılmıştır.

Tüm bu gelişmeler ışığında gerçekleştirilen sözleşmenin Erdemir işçilerine, Ereğli ve Bölge Halkımıza, sendikamıza ve işveren kanadına hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu bağlamda; verdiğimiz demokratik hak mücadelemizde gerekli hassasiyeti gösteren başta Sayın Valimiz Ali Kaban’a, Sayın Kaymakamımız Nazım Madenoğlu’na, İlçe Emniyet Müdürümüz Fahri Küçük’e, bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen Sayın Genel Başkanımıza ve Genel yönetim Kurulu Üyelerimize, sürecin daha da uzamaması için olumlu yaklaşan Erdemir ve MESS yöneticilerine, bölge milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnafımıza, ülke genelindeki kardeş sendikalar ile üyelerimize, halkımıza ve basın kuruluşlarımıza; mücadelemize başından sonuna kadar sahip çıkan Erdemir işçilerine sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 17 saat 43 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 8 saat 55 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 15 saat 56 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 13 saat önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 12 saat 34 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 10 saat 13 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 6 saat 49 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 17 saat 17 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 11 saat 24 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 50 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI