Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER ŞEY MUHTEŞEMDİ!..

 HER ŞEY MUHTEŞEMDİ!..

135 yıllık belediyecilik tarihinde ilk kez Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri yoğun programlarla adeta bir festival havasında devam ediyor.  Şenliklerin ikinci gününde de  renkli görüntüler oluştu. Fiziksel Engelliler Derneği’nde ’engelliler buluşması’ ile başlayan günün akşamında ; Kdz.Ereğli Belediyesi  ile Filistin Engelli Milli voleybol takımları arasında oynanan voleybol karşılaşmasının kazananı dostluk oldu.

UYSAL: BEN BUNDAN SONRA SİZLERE ENGELLİ DEMEYECEĞİM

Engelliler Haftası etkinliklerinin ikinci günü Fiziksel Engelliler Derneği’nde düzenlenen sabah kavatlısı ile başladı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuşmada, tüm annelerin anneler günün kutladı. Etkinlikte emeği geçen Dernek Başkanı İsmail Şentürk’e teşekkür eden Uysal, şunları söyledi:

“Her zaman sizin arasında olmaktan mutluyum. Belediye başkanı olduktan sonra, engelli kardeşlerimize şefkat kollarımızı açmaya daha da açmaya devam edeceğiz. Sosyal Devlet olmanın bana göre en önemli kriterlerinden bir tanesi, engeli vatandaşlarımıza yaptığımız iyiliklerdir. Bizler iyi bir belediye isek engelli vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmememiz gerekir. Ben, bundan sonraki konuşmalarımda sizlere engelli demeyeceğim. Siz, fark yaratanlarsınız. İşte, fark yaratanlara, engelleri kaldırmak için herkesi savaşmaya davet ediyorum.”

SPOR SALONU’NDAKİ PROGRAM GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Dün akşam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda  gerçekleşen program; saygı duruşu ve Zonguldak Özel Eğitim Merkezi İşitme Engellilerin İstiklal Marşı’nı işitme dilinde söylemesi ile başladı. Filistin Milli Marşının da çalındığı ve duygulu anların yaşandığı programda, Balıkesir İl Halk Eğitim Müdürlüğü Engelliler Mehteran Takımı’nın konseri salonda coşkuya yol açtı. Zonguldak Özel Eğitim Merkezi İşitme Engelliler halk oyunu ve özel sporcuların masa tenisi gösterileri  büyük alkış aldı.

FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ SARRAJ NABİL’DE KATILDI

Spor salonundaki etkinliğe katılan Filistin Ankara Büyükelçisi (Maslahatgüzar) Sarraj Nabil’de, yaptığı konuşmada, Türkiye’de insani değerleri bir kes daha öğrendiklerini söyledi. Nabil, “güzel insanlar, güzel belediye başkanım. Gerçekten, bu şehirde önce insanlık ve vefakarlık öğreniliyor. Bu gün, aynı zamanda anneler günü. Filistin’deki şehit annelerine Ereğli’den selam gönderiyorum. Bana, ’Türkiye ile bağınız ne?’ diye soruyorlar. Bağsız sizsiniz, bağ buradır. Sevgi, saygı, geleceğim ve tarihimiz bir. Bizim ’one minute’ olayı ve ’Mavi Marmara şehitlerini’ unutmamız mümkün değil. Bu nedenle bu bağ, normal değil” dedi.

 

 

 

UYSAL, “KARDEŞLİK DERSİ VERECEĞİZ”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında, Filistin’den gelen misafirleri ağırlamaktan doyalı onur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Biz engelli vatandaşlara başka şeyler söylemek istiyoruz. Onlara, ’fark yaratanlar’ diyoruz, bu büyükelçimizin de çok hoşuna gidiyor. Onlar, sürekli hayatla kavga ediyorlar. Sizden ve bizden daha fazla hayatla mücadele ediyorlar. Kendilerini, ailelerini, öğretmenlerini ve onlara destek veren ülkeleri hepsini tebrik ediyorum. Filistin’de de, savaştan dolayı çok fazla engelli insan var. İki ülke arasındaki bu birliktelik devam edecek ve Dünya’ya kardeşlik dersi vereceğiz.”

ŞENLİKTE, RENKLİ ANLAR

Şenliğin en dikkat çekici etkenliği ise Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol takımı ile Filistin Engelli Milli Voleybol takımları arasında oynanan dostluk maçı oldu. Karşılıklı 2’şer set alınan müsabakanın son setinde ise iki ülke arasından karma takımlar yapıldı. Müsabakanın sonunda, kazananın dostluk olduğu ilan edildi.Öte yandan, Maçın ortalarında Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı oyuncusu 25 yaşındaki Abdul Hadi Rıdvan,  topa müdahale edeceği sırada sakatlanarak oyun dışına alındı. İlk müdahalesi Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüyesin Uysal tarafından yapılan Rıdvan, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

SALONDAKİ ETKİNLİĞE KATILIM YÜKSEKTİ

Etkinliğe, Filistin Ankara Büyükelçisi (Maslahatgüzar) Sarraj Nabil, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Deniz Piyade Yarbay Mustafa Ertuğrul, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal Ak Parti Zonguldak Milletvekili adayları Faruk Çaturoğlu ve Emine Çift, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı Kafile Başkanı Muhammet Ziyad, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) öğretim görevlisi Yard. Doç. Bessam Kavasim,çok sayıda tanınmış sima, farklı ülkelerden gelerek BEÜ’de eğitim gören öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

YARIN “GENÇLİK VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ” AÇILIŞI YAPILACAK

Karadeniz Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında yarın (12 Mayıs 2015 Salı günü) saat 13.30’da belediyeye ait  “Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi”nin resmi açılışı gerçekleştirilecek.  İlçe Cezaevi’nin karşısındaki Cumhuriyet Halkevi’nde oluşturulan Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi; cep sineması, bilardo, bilgisayar ve çeşitli oyun bölümlerinden oluşuyor.

UYSAL EREĞLİ HALKINI AÇILIŞA DAVET ETTİ

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından bir ilke imza atılarak oluşturulan Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi açılışına tüm Ereğli halkını davet etti. Uysal, “Biz göreve gelmeden önce Ereğli’de toplumun tüm kesimlerine verdiğimiz sözleri sırası ile yerine getirmeye çalışıyoruz.  Fark yaratan hemşerilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Sosyal belediyeciliğin temel görevi toplumu tüm kesimleri ile kucaklamaktır. Biz, sosyal belediyeciliği sözde değil özde uyguluyoruz.” dedi.

HER ŞEY MUHTEŞEMDİ!..

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo