Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FESTİVAL HAVASINDA KUTLANDI

FESTÄ°VAL HAVASINDA KUTLANDI

Kdz. EreÄŸli Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlamaların ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Balıkesir ValiliÄŸi Halk EÄŸitim Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehteran Takımı eÅŸliÄŸinde kortej düzenlenerek araç trafiÄŸine kapatılan Devrim Bulvarı mevkiinden Atatürk Anıt’ı önüne kadar yüründü. 

Kortej yürüyüşüne; İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereği Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engeller Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Milletvekili adayları Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş, Filistin Engelli Milli, ve Ereğli Belediyespor Voleybol Takımlarının oyuncuları ve diğer konuklar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşü sonrası Anıt önünde Türk ve Filistin’de hayatlarını yitirenler için saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı ise bir ağızdan söylendi. Anıt giriÅŸinde bulunan iki adet meÅŸale, ÅŸenliÄŸe katılan protokol üyeleri tarafından yakılırken ardından da Atatürk Caddesi Amfi Tiyatro’daki etkinliÄŸe geçildi.

Buradaki ÅŸenlik etkinlikleri, ilçede bulunan bazı dernekler için oluÅŸturulan stantların açılışı ile baÅŸladı. BaÅŸkan Hüseyin Uysal, kurdele kesimin ardından, ’ebru sanatı’ sunumu yapılan bir stantta, ’ebru’ yaptı.

Uysal, aldığı kısa eÄŸitim sonrası yaptığı ebruda, iç içe girmiÅŸ kalp figürleri yarattı. Amfi içindeki etkinlerde ise Balıkesir ValiliÄŸi Halk EÄŸitim Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehteran Takımı’nın verdiÄŸi 10 eserlik konser beÄŸeni ile izlendi.

UYSAL; “HEDEF ENGELLÄ° OLÄ°MPÄ°YATLARINI EREÄžLÄ°’DE YAPMAK”

BaÅŸkan Uysal’da Türkiye’de ve EreÄŸli’de ilk kez bir engelli haftasının ÅŸenliklerle ve samimiyetle kutlandığını söylediÄŸi konuÅŸmasında hedeflerinin olimpiyatları EreÄŸli’de gerçekleÅŸtiresiye kadar ÅŸehri engellilerin daha rahat yaÅŸabileceÄŸi bir kent haline getirmek olduÄŸunu söyledi. BaÅŸkan Uysal, kaldırımlarından ulaşımına kadar Karadeniz EreÄŸli’yi deÄŸiÅŸtirmek istediklerini vurgulayarak, ekibiyle birlikte bunu baÅŸarmak için çalışacaklarını anlattı.

SUBBUAN: “SADECE HÃœRRÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ° Ä°STEDÄ°K”
ÇoÄŸu, Ä°srail devleti ile girdikleri savaÅŸ ortamında yaralananlardan kurulu Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı oyuncularının koçu Mohammedziyadratip Subbuan, kendilerini ilçeye davet eden BaÅŸkan Uysal ve ekibine teÅŸekkür etti. Subbuan, kardeÅŸlik vurgusu yaptığı konuÅŸmasında, EreÄŸli’de olmaktan dolayı mutluluÄŸunu dile getirerek, “size, deÄŸerli Filistin halkının, kıymetli selamlarını iletiyorum. Takımımız, Ä°srail’in yapmış olduÄŸu saldırılar sonrası bir takim engel durumu yaÅŸan kardeÅŸlerimizden oluÅŸturulmuÅŸtur. Filistin halkı olarak, sadece Dünya barışını ve sadece hürriyetimizi istedik” dedi.

Ardından konuÅŸan Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nde öğretim görevlisi Yard. Doç. Bessam Kavasim ise ilki ülke arasında ki dostluÄŸu iÅŸaret etti.

ÅžENTÃœRK’TEN, UYSAL VE ERDOÄžAN’A TEÅžEKKÃœR
Kdz. EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk de, EreÄŸli tarihinde, içine engellilerin dâhil edildiÄŸi böyle bir etkinliÄŸin daha önce olmadığını belirttiÄŸi konuÅŸmasına  “Yıl 2015. EreÄŸli Belediyesi, kurulalı 135 yıl olmuÅŸ. Bu kadar yılın üstüne, EreÄŸli’de, ilk defa bir Engelli Koordinasyon Merkezi kurularak ilk defa Engelliler ÅženliÄŸi düzenleyen Belediye BaÅŸkanımız Sayın Dr. Hüseyin Uysal’a güçlü bir alkış rica ediyorum.” sözleriyle baÅŸladı.

’Bir alkışta, derneÄŸimizin yönetiminde olan Belediye’de BaÅŸkan Yardımcısı yapan ve engelliler adına kendisini ÅŸans olarak gördüğümüz Nazım ErdoÄŸan’a rica ediyorum.” diyen Åžentürk, “ Ä°lçemizde yaÅŸan engellilerin birçok sorunu var ancak bu güzel ortamda bu sorunlara deÄŸinmeyeceÄŸim. Sayın baÅŸkanımız onları takip ediyor ve çözecektir.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ERDOÄžAN: YETERKÄ° FIRSAT VERÄ°LSÄ°N

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da, şenlikte yaptığı konuşmada, fırsat verilen engelli bireylerin, kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini savundu.

Engelli bireyler için düşünülen sosyal etkinliklerin artarak devam edeceÄŸini dile getirdi. ErdoÄŸan, “20 yıldır düşünülmeyen engelli kardeÅŸlerimizi, sözde deÄŸil, özde ifadelerle, kendilerini ifade edebilecek ortamı ne ÅŸekilde oluÅŸturabileceÄŸini tasarlamaya çalıştık.

EreÄŸli’de ilk defa kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi sonrası, artık kardeÅŸlerimiz ihtiyaçlarının ele alınabileceÄŸi bir merkezlerinin olduÄŸu açık bir ÅŸekilde görülüyor. Sayın baÅŸkanınım bir sözü, bize güç verdi. Engellilere her zaman pozitif ayrımcılık yapacağız. Devamında, hedefimiz Engelliler Olimpiyatı’nı, EreÄŸli’de yapmaktır. Allah nasip ederse, inÅŸallah bunu da yapacağız.”dedi.

DOYASIYA EÄžLENDÄ°LER

Düzenlenen etkinlikte, Alaplı Kuzey Bakımevi Zihinsel Engelliler Halk Oyunu gösterileri, özel sporcuların basketbol ÅŸovları ile Filistinli voleybol oyuncularının halay dansı, katılımcılardan tam not aldı. EtkinliÄŸe sonradan dahil olan Filistin Ankara Büyükelçisi Sarraj Nabil’de, ÅŸenliÄŸi beÄŸendiÄŸini ifade ederek, kendisini davet eden EreÄŸli Belediyesi’ne teÅŸekkür etti. 
EtkinliÄŸe yaklaşık 2 bin 500 kiÅŸi katılırken, katılımcılara pilav, kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.   

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Düzenlenen etkinlikte finali, Türkiye Omurilik Felçlileri DerneÄŸi sanat atölyesi “ Rüya ve Maskeler” dans ve müzik grubu yaptı. Güne damga vuran muhteÅŸem gösteri uzun süre ayakta alkışlandı.

FESTÄ°VAL HAVASINDA KUTLANDI

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo