Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’HER BİTKİSEL ÜRÜN İLAÇ DEĞİLDİR’

’HER BÄ°TKÄ°SEL ÃœRÃœN Ä°LAÇ DEĞİLDÄ°R’

Türk Nefroloji DerneÄŸi Genel Sekreteri Prof. Sezer, ’Bazı bitkisel ürünler, aktardan aldığımız herhangi bir ot, 3 gün sonra kalpte ritm bozuklukları böbrek ve karaciÄŸer yetmezliÄŸi yapabilir’ dedi.

Türk Nefroloji DerneÄŸi Genel Sekreteri Prof. Dr. Siren Sezer, bazı bitkisel ürünlerin böbrekte ciddi alerjik reaksiyonlara sebep olabileceÄŸini belirterek, "Bizim, ’başım aÄŸrıyor’ diye aktardan aldığımız herhangi bir ot, 3 gün sonra kalpte ritm bozuklukları, böbrek ve karaciÄŸer yetmezliÄŸi yapabilir" dedi.

Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbreklerin iyi korunması için farkındalığın Ã§ok önemli olduÄŸunu söyledi.

"Böbrek hastalığı riskim var mı?" diye herkesin kendine sorması gerektiÄŸini anlatan Sezer, herkesin iki yılda bir kan basıncı Ã¶lçümlerini takip etmesinin önemli olduÄŸunu belirtti.

Sezer, kan basıncı yüksek olanlar, ÅŸeker hastaları, kalp krizi geçirmiÅŸler, kilolu kiÅŸiler, ailelerinde böbrek hastası olanlar, böbrek taşı düşürmüşler veya prostat hastalığı olan kiÅŸilerin mutlaka böbrek fonksiyon testlerini yaptırması gerektiÄŸini vurguladı.

"BilmediÄŸimiz maddeye ’ilaç’ diye sarılmamamız lazım" 

VatandaÅŸların tansiyon düşürücü ve idrar sökücü olduÄŸuna inandığı bazı bitkisel ürünleri denediÄŸini anlatan Sezer, özellikle böbrek taşı olan hastaların bu ürünleri aldığı zaman "idrarım arttı ve taşı düşürdüm" diye düşünerek, o ilacı kullanmaya devam ettiÄŸini söyledi.

Sezer,"Bitkisel ürünler, böbrekte ciddi alerjik reaksiyona neden olabiliyor. ’Akut böbrek yetmezliÄŸi’ dediÄŸimiz, diyalize kadar giden hayati önemi haiz bir tabloya sebep oluyor. BilmediÄŸimiz herhangi bir maddeye ’ilaç’ diye sarılmamamız lazım" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo