Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEM SERTİFİKA HEM ÖDÜLLERİ VERİLDİ...

HEM SERTİFİKA HEM ÖDÜLLERİ VERİLDİ...

Okuma bilmeyi öğrenen 25 ile 92 arasında değişen bin 667 kursiyere sertifika ve ödül verildi…


Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği çerçevesinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde açılan okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirildi.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Erdemir Kültür Merkezi'nin konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada, ilçede açılan 181 kurstan toplam 1672 kişinin okuma yazma öğrendiğini söyledi.
Engelli, hasta, evinden hareket edemeyecek kadar yaşlı vatandaşımızın da ayağına gidilerek evlerinde kurs verilmek suretiyle okuma yazma bilmelerine imkan sağlandığını ifade eden Madenoğlu, “okuma yazmanın yaşı ve cinsiyeti yoktur. Bilgiyi öğrenme konusunda her yaşta azimli ve istekliyiz"  dedi.

92 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ
Akarca Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi ve 11 torun sahibi 92 yaşındaki Emine Yavuz da okuma yazma hayalini evinde aldığı derslerle gerçekleştirdi. Kaymakam Madenoğlu, sertifikasını ve hediyesini verdiği Yavuz'un okuma azmi ile örnek gösterildiğini belirtti, elini öptü. Tören kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo