Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Hem korkutan hem de ‘düşündüren’ yangın

Hem korkutan hem de ‘düşündüren’ yangın

EREÄžLÄ°

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’ne baÄŸlı A. Sofular Köyü’nde yanan bir ev oturulmaz hale geldi.
Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde, köyün merkez mahallesinde Mehmet Ercan’a ait evde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ev sahibi Ercan’ınemekli maaşını almak amacıyla EreÄŸli’de olduÄŸu sırada çıkan yangını, evin bahçesinde çalışan eÅŸi Åžerife Ercan fark ederek yardım çaÄŸrısında bulundu. Kimsenin kalmadığı evin çevresindeki ağırda bulunan inek ve kümes hayvanları kurtarıldığı anlarda yangın daha da büyüdü. Haber verilmesi üzerine gelen olay yerine gelerek EreÄŸli Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalede bulunarak söndürdüğü yangın sonrası, evin kullanılamaz hale geldiÄŸi görüldü.
Yapılan ilk incelemede ise yangının, elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Bu sırada köy sakinleri, EreÄŸli Belediyesi itfaiyesinin zamanında geldiÄŸini belirtirlerken, “ancak, daha önce haber verilen Ormanlı Belediyesi itfaiyesi ise gelmedi. Mesafe olarak köyümüze daha yakın olan Ormanlı’dan itfaiye gelseydi hasar bu kadar olmayabilirdi. EreÄŸli Belediyesi ekipleri ise yangının tamamen sönmeden olay yerinden ayrılmadılar. Kendilerine çok teÅŸekkür ediyoruz” dediler.
Ä°tfaiye birimi lav edildi
Bu arada, Ormanlı belediyesi yetkililerinden edinilen bilgide ise belediye bünyesindeki Ä°tfaiye biriminin ’Personel YetersizliÄŸi’ nedeniyle geçtiÄŸimiz yıl kaymakamlık talimatı ile lav edildiÄŸi bildirildi.
elediye yetkilileri, bölgedeki yangın olaylarına müdahaleye gelen Ereğli Belediyesi ekiplerine, 5 tonluk su tankı ile su takviyesi yaparak destek olduklarını kaydettiler.

 

Hem korkutan hem de ‘düşündüren’ yangın

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo