Kdz. Ereğli · 5 Kasım 2026, Perşembe 13° Yağmurlu $ 50,03€ 56,26 Altın 6.562
Son dakika

Hedef: Organik Fındık Fabrikası

Şafak NEGÜZEL Muhabir ·
  • 1.543
  • 0
  • 1 dk

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede organik fındık fabrikası kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede bu sene 468 bin ton fındık rekoltesi tahmin edilmesine karşın üretimin 400 binin altında kaldığını belirtti. 

İlçede fındık ticaretine istikrar getirmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Türkoğlu, şunları kaydetti: 

"Alaplı’da organik fındık fabrikası kurmayı hedefliyoruz. Bu gerçekleştiğinde bölgede fındık fiyat politikasını belirleyeceğiz. Kurmuş olduğumuz şirketle fındık ihracatını kendimiz yapacağız. Organik fındığımızı ham olarak değil mamul olarak ihraç edeceğiz.

Fındık fiyatlarının dalgalanmasını önleyeceğiz. Bir gün 13 lira diğer gün 11 liraya alınan fındığı biz dolar bazında alacağız, dolar bazında satacağız. Ayrıca fındık üreticileri için lisanslı depoculuğu Alaplı’da faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz."

 
Bu haberi paylaşınYakınlarınızın da haberi olsun

Bu haber size ne hissettirdi?

İlk tepkiyi siz verin.

Sıradaki haber Yılın En Çok İzlenen Filmleri Belli Oldu Yılın En Çok İzlenen Filmleri Belli OlduMüzik & Kültür Sanat1.054

Yorumlar 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Henüz yorum yokDüşüncelerinizi ilk siz paylaşın.