Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAYATINIZI BASİTLEŞTİRİN!..

HAYATINIZI BASÄ°TLEÅžTÄ°RÄ°N!..

Psikolog ve Aile Danışmanı Merve Savaşkan, yaşamımızı kolaylaştırmak için önerilerde bulundu.

ÇocukluÄŸunuzdan beri size gizlice öğretilen bir durum bu aslında… Zoru baÅŸarma hırsının göreceÄŸi mükafat ile büyütülürüz, sonrasında tatminkar olmayan ve hep daha fazlasını isteyen bir birey haline geliriz. Ä°nsanlar artık takdir edildiklerini hissetmezler ve dehaya sahip oldukları alanlarda çalışmadıklarını düşünürler. Bu duygular hayatı boÅŸa harcadığımızı ve daha fazlasını aslında kısa yoldan yapabileceÄŸimizi hissettirir. Bu durum her açıdan desteklenir. Mesela reklamlar… Farklı ürünleri tanıtsalar da bize sürekli verdikleri mesaj ÅŸudur: “Bunu alırsan iÅŸin kolaylaşır, ÅŸunu seçersen daha hızlısın, bunu yaparsan mükemmel olursun!”

MEĞER ÇOK YANLIŞ ANLAMIŞIZ

Tüm bunlar insanoÄŸlunda öyle bir yere tekabül eder ki dayanılmaz olur. Evet disiplin olmadan hayatı kolaylaÅŸtırma, daha özgür, hızlı ve mükemmel kılma hissiyatı çekicidir. Çünkü disiplin bizlere sıkıcı ama ÅŸart bir koÅŸul olarak öğretilmiÅŸtir. Oysaki olayı çok yanlış anlamışız…

DÄ°SÄ°PLÄ°N DEMEK “ROBOT GÄ°BÄ° YAÅžAMAK” DEMEK DEĞİL

Tanıtılan birçok ürün nasıl işe yaramıyorsa, hayatınızı kolaylaştıracağını sandığınız çoğu şeyler aslında sizden çalınan zamanlardır. Disiplinli bir hayat, ne yapacağınızı en kestirme yoldan bildiğiniz hayattır. Disiplin demek robot gibi yaşamak değil, zaman tasarrufu ile mutlu olmak için kendinize daha çok vakit ayırmak, yaşamınızı kolaylaştırmaktır.

HAYATI KOLAYLAŞTIRMANIN İPUÇLARI

Peki, bu disiplinli ve kolay hayatı nasıl sağlayabiliriz?

Gerçek ihtiyaçlarınızı düşünün: En önemlisi öncelikle neyin “yeterli” olduÄŸunu bilmeli, bilmiyorsanız keÅŸfetmelisiniz. Gerçek ihtiyaçlarınız neler; bir ev, bir araba, daha çok alışveriÅŸ mi? Yoksa saÄŸlıklı zaman geçirmek mi? Maddi ihtiyaçların altındaki asıl arayışlarınız neler? Sürekli aşılan kredi kartı limitleri gerçek ihtiyaçlarınız için mi hakikatten?  

Hayatınızdan fazlalıkları ardınıza bakmadan atın: Kullanmadığınız tüm eÅŸyalar, gereksiz elbiseler hayatınızı fark etmediÄŸiniz ÅŸekilde sıkıştırmaktadır. İç huzurunuz için öncelikle sizi saran gereksiz her ÅŸeye “hoşça kal” derseniz, gerçek ihtiyaçlarınızın neler olduÄŸunu anlayarak disiplininizi oluÅŸturursunuz.

Hayatı basit yaÅŸamaya çalışın: Zoru baÅŸardığınızda mükemmel olabilirsiniz ama sizi kalıcı mutlu eden bu olmayabilir. Sizin için zoru baÅŸarmak, sizi mutlu eden ÅŸeylere vakit ayırmak neden olmasın? Çünkü en zoru bu; neredeyse vaktimizi en az ayırabildiÄŸimiz “kendimiz” aslında en büyük ihtiyacımız.

Neyi seviyorsanız onu yapın: Evet, disiplin anlayışının en fazla beslendiÄŸi cümleniz bu olmalı. Ä°lgi alanlarınızı belirleyin, sevdiÄŸiniz her ÅŸeyi mutlaka yapın, bunu bir disiplin haline getirerek rutinlerle atlamadan yapın.

Kötü gözüken her ÅŸeyi abartmayın: Kötü düşünceleri çoÄŸaltmayın ve kötüyü çağırmayın. Ä°yiliÄŸe ve iyi olabilecek geleceklere odaklanın, disiplininizi ve enerjinize buraya yöneltin.

Hayatı verimli kullanın: Hayatın kısa olduÄŸundan sürekli söz etmek yerine, hayatı daha verimli kullanmak için uÄŸraşın. Çünkü hayat baÅŸlar ve biter. Nasıl baÅŸlayıp nerede sona erdiÄŸi deÄŸil, ikisi arasına neler sığdırabildiÄŸiniz önemlidir.

Olumlu düşünün.

Gülümseyin, kendinize gülmeyi bilin.

Seni seviyorum demeyi bilin.

Mazeret bulmayın, doğruyu söyleyin.

Tüm canlıları sevin.

Paylaşmayı bilin.

Farklılıklara saygı duyun.

Sağlıklı beslenin.

DeÄŸer verin.

Bol bol teÅŸekkür edin.  

Bu listeyi daha uzatabilirsiniz. Ä°ÅŸte gerçek disiplin anlayışının esas temellerini bunlar oluÅŸturursa, disiplin hiç de sıkıcı deÄŸil; aksine hayatınızı güzelleÅŸtirirken, basitleÅŸtiren en hakiki reklam sloganınız olabilir! 

 
Kaynak: Haber Kaynağı
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo