Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAYATA GEÇTİ!.

HAYATA GEÇTİ!.

Milli EÄŸitim Bakanlığınca (MEB), özel eÄŸitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araÅŸtırma merkezlerine (RAM) gitmeden internet üzerinden elektronik randevu (e-randevu) alabilmelerine olanak saÄŸlayan yeni bir sistem hayata geçirildi.

Bakanlığın "http://ramdevu.meb.gov.tr internet" adresinden ve e-devlet üzerinden de hayata geçirilen sistemden 350 binin üzerinde engelli bireyin yararlanması öngörülüyor.

MEB Bilgi Ä°ÅŸlem Daire BaÅŸkanı Bilal Tırnakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa engellilik tanımlaması yapılan bireylerin, raporlarını yenilemek için RAM’lara gitmeden önce, internet üzerinden hangi tarih ve hangi saatte randevu alabileceklerini gösteren yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini bildirdi.

MEB’in "http://ramdevu.meb.gov.tr" internet adresinden hizmete girdiÄŸini belirten Tırnakçı, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını aktardı. Bu kullanıcı sayısının hizmetin ne kadar gerekli olduÄŸunu ortaya koyduÄŸunu dile getiren Tırnakçı, randevu alan engelli bireylere, randevu gün ve saatlerinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildiÄŸini söyledi.

RAM’lardaki randevu hizmetinin e-devlet entegrasyonunun da birkaç gün önce gerçekleÅŸtirildiÄŸini anlatan Tırnakçı, "MEB’in hayata geçirdiÄŸi e-randevu hizmetinden, Türkiye’de bulunan toplam 231 RAM’dan 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.

Tırnakçı, yeni sistem sayesinde engellilerin randevu almak için RAM’lara gelmesine gerek kalmayacağını, bu ÅŸekilde onlara büyük bir kolaylık saÄŸlanacağını kaydetti.

Bilal Tırnakçı, entegrasyon tamamlandığında, velilerin artık raporlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacaklarını, RAM’ların elektronik olarak engellilerin raporunun geçerlilik süresini ve kodunu takip edebileceÄŸini de sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo