Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK ÖZEL ETKİNLİK

ÇOK ÖZEL ETKİNLİK

Kdz.EreÄŸli Belediyesi’nin ilçede bulunan rehabilitasyon merkezleri ile birlikte düzenlediÄŸi “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu .

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri Müdürlüğü ’Mavi ışık yak’ sloganıyla ilçede faaliyet gösteren Duyan Özel EÄŸitim, 75.Yıl Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Fizyotem Özel EÄŸitim, Ä°lk Adımlar Özel EÄŸitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Rehberlik ve AraÅŸtırma Merkezi, Özel Çocukları ve Velileri Koruma DerneÄŸi ile birlikte  “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri düzenledi.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal ile birlikte katıldığı etkinlikte, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları, Meclis Ãœyeleri, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum yöneticilerii ile özel çocuklar, veliler ve öğretmenleri yer aldı.

 ’Otizmin farkındayız, onların yanındayız’ yazılı afiÅŸ Ä°LE yüzlerce kiÅŸi, otizmde farkındalık yaratmak amacıyla, Çınaraltı mevkiinden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. 

Anıta çelenk sunumu ve Duyan Özel EÄŸitim Merkezi öğretmenlerinin iÅŸaret dili ile icra ettikleri  Ä°stiklal Marşı’nın ardından Reabilitasyon Merkezleri adına konuÅŸan , 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nagihan MüftüoÄŸlu, otizmin bir hastalık olmadığına vurgu yaparak, “Otizm bir hastalık deÄŸil bir farkındalıktır. Otizm, sosyal ve iletiÅŸim becerilerinin oluÅŸmasını etkileyen bir geliÅŸim bozukluÄŸudur. Çocuklarımızın problemi ne olursa olsun, özellikle bir çocuk olduklarını unutmayayım” diye konuÅŸtu.

UYSAL: HEPSİNİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, etkinlikteki konuÅŸmasına  “Herkes, evine gittiÄŸinde kendine ÅŸu soruyu  sorsun; acaba kaçımızın iletiÅŸimi tam.” diyerek baÅŸlayan Uysal, “ Aslında Otizmli çocuklarımızda bizden biri.  Öğretmenlerini tek tek tebrik ediyorum. Aileleri, tıpkı bu özel çocuklar gibi özeldir. Huzurlarınızda, hepsinin önünde saygıyla eÄŸiliyorum. Ä°nÅŸallah, önümüzdeki ay engelli vatandaÅŸlarımız, aileleri ve öğretmenleri ile bir araya geleceÄŸiz.” dedi.
UYSAL, MÃœJDE VERDÄ°.
BaÅŸkan Uysal, etkinlikte ilçeye, özel çocuklarında yararlanabileceÄŸi yüzme havuzu yaptırılacağı müjdesi de verdi . Uysal,  “Çocukların farklı becerileri var. Onun için onlarla tek tek farklı ilgilenmek gerekiyor. Dün, kapalı yüzme havuzu projemizi ihaleye verdik. Ä°nÅŸallah 3-4 ay içinde yapım ihalesine çıkacağız. Yüzme havuzunda çocuklarımızın orada yüzmelerini saÄŸlayarak, spor alanlarındaki  becerilerini arttırıp onlara belediye olarak katkı vereceÄŸiz.” Dedi.

Konuşmaların ardından tamamı engellilerden oluşan Ereğli Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri, otizmli bireylerinin yaptığı  el iÅŸi ve süs eÅŸyalarının yer aldığı  ve bir hafta süre ile açık kalacak serginin açılışı  ile sona erdi. 

ÇOK ÖZEL ETKİNLİK

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo