Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HANGİ DEVİRDEYİZ! BU VATANDAŞA BU REVA MI?

HANGİ DEVİRDEYİZ! BU VATANDAŞA BU REVA MI?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Ölen yakınlarını defin etmek isteyen vatandaşlar, umulmadık sorunla karşılaşıyor… En acı günleri ise aynı zamanda çileye dönüşüyor…

 

Vatandaşı adeta isyan etmesine neden olay Kastamonu ile Tosya ilçesi  Yukarı Kayı köyünde yaşandı.
Cenaze yakını Bayram Özen, gazetecilere konuşmasında, karayolu çalışması sonrası köylerinin ikiye böldüğünü söyledi. Köyün ortasından D-100 yolunun geçtiğini, iki tarafta yaşayanların birbirleri tarafına geçmek istediklerinde ise alt ya da üstgeçidi olmayan yolda, tehlike ile burun buruna geldiklerini anlatan Özen, cenaze gibi durumlarda ise adeta çile yaşadıklarını da anlatarak şunları kaydetti:
TRAFİĞİ DURDURMAK ZORUNDA KALIYORLAR!
“Yukarı Kayı köyü Çiftlik mahallesi yıllar önce D-100 karayolunun geçmesi ile ikiye bölünmüş mahallenin bir kısmı karayolunun altında diğer kısmı ise köy mezarlığı ile birlikte karayolunun üst kısmında kalmış.
Köylüler her cenaze olayında vefat eden kişi defin etmek için merhumu tabutla birlikle sırtlayarak yolun üst kısmanda bulanan mezarlığa gitmek için hareket ederler.
Fakat önlerinde cenazeyi mezarlığa ulaştırmak için zor ve tehlikeli bir engel beklemekte. Tabutla birlikte kalabalık bir şekilde çoluk çocuk, kadın ve erkek D-100 karayoluna gelen köylüleri bekleyen ilk sınav karayolu araç trafiğini durdurmak.
Bunun için gençler fedakarca tehlikeyi göze alarak anayola çıkar ve yolun ortasında durarak süratli bir şekilde gelen ağır vasıta ve otomobilleri durdurmak için mücadele ederler.
TABUT DÜŞTÜ… İÇİNDEKİ CENAZE DE..!
Daha sonra merhumu taşıyan grup tabutla beraber yolun ilk etabını geçerek orta refüje gelirler ve yetmiş santim yükseklikteki çelik bariyerleri aşmak için mücadele ederler. Birkaç cenazede çelik bariyerleri aşmak isteyen tabutu taşıyan birkaç kişi dengesini kaybederek yola düşmüş onların düşmesi sonucu tabut ve içindeki merhumda tabuttan çıkarak yola düşmüştü.
Tabutu taşıyan ilk grup bariyerleri geçtikten sonra bu defa yolun ikinci bölümü olan Tosya-Ilgaz trafik bölümünü akan trafik içinde karşıya geçer ve köy mezarlığına doğru gider.
Cenaze gurubunun mezarlığa gitmesi zor fakat asıl zorluk ve tehlike yedisinden yetmişine yüzlerce köylünün cenazeye yetişmek için D-100 karayoluna girmesi ve bariyerlerin altından ve üstünden kimi zaman atlayarak kimi zamanda sürünerek geçmesi oluyor. Bizler, devlet büyüklerimizden acilen bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.”
BÜYÜK FACİALARA NEDEN OLUR!!!
Cenazeye katılan Tosya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Baş ise şu sözlerle konuştu:
"Şu an gördüğümüz bu manzara gerçekten de acil olarak devlet büyüklerimizin çözüm bulması gereken bir olay. Bu iki mahalleyi ayıran D-100 karayoluna ya altgeçit ya da üstgeçit yapılması gerekir.
Cenazeye gidiyorsun D-100 karayolunu geçene kadar sırtında bir tabut var fakat cenazeye katılıp geriden gelenler karayolunu geçene kadar Allah’a emanet. Her an bu anayolda istenmeyen ve büyük facialara neden olabilecek üzücü kazalar meydana gelebilir.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
üzgün1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo