Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAKLI “SIĞINMA” TALEBİ!

HAKLI “SIÄžINMA” TALEBÄ°!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde bir gurup kadın, ilçeye açılması istenen “Kadın Sığınma Evi” için destek kampanyası baÅŸlattı. Pek çok erkek ise kampanyaya destek verdi.


 

Karadeniz EreÄŸli Kadın Platformu, hayatlarını çeÅŸitli sebeplerden ötürü maÄŸdur yaÅŸayan kadınlara ses olmak için adım attı. Avukat Mine Yılmaz, Devrim Bulvarı Ä°skele Cami önünde düzenlenen imza kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik ÅŸiddet vakalarını anımsattı, Kadın Sığınma Evi kurulması isteklerini hatırlattı. Karşı cins elinden gelen ÅŸiddet olaylarının her geçen gün attığını anlatan Yılmaz, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:

             KANUNU HATIRLATTI… “BELEDÄ°YE” DEDÄ°…       
“Günümüzde kadına karşı ÅŸiddet artarak devam ederken, bu oran yüzde 14’e kadar çıkmıştır. Her on kadından dördü ÅŸiddete maruz kalıyor. Bizler bu nedenle ÅŸiddete maruz kalan kadınların psikolojik ve hukuki dayanak almaları, rehabilite olmaları ve topluma yeniden kazandırılmaları için ilçemizde kadın sığınma evi talep ediyoruz.
Belediyeler Kanunu’na göre, töre ve cinayetlerinin önlenmesi ile ilgili genelgede bizlerin bu talebini destekler mahiyettedir. 100 binin aÅŸan belediyelere Kadın Sığınma Evi açma görevi vermektedir. Bizde bu yasadan aldığımız hakkı talep ediyoruz. EreÄŸli’de kadın sığınma evi istiyoruz.
Bu nedenle bir imza kampanyası baÅŸlattık. Bu imza kampanyamız dün bir kahvaltı ile baÅŸlattık, hava ÅŸartları nedeniyle standımızı bugün açabildik. EreÄŸli’de yaÅŸan vatandaÅŸlarımızı bu kampanyamızı desteklemeye davet ediyor, imza atmaları için standımıza bekliyoruz."

Mine Yılmaz, kampanyasının bugün (26 Åžubat) 17.00’ye kadar devam edeceÄŸini sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo