Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÜNLER SONRA !.

GÃœNLER SONRA !.

Zonguldak`ta 65 yaş ve üzeri vatandaşlar sokağa çıktı, güzel havanın tadını çıkardı.


Zonguldak ve EreÄŸli'de  65 yaÅŸ ve üzeri vatandaÅŸlar, güzel havanın tadını çıkardı.

İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelge doğrultusunda 65 yaş ve üzeri vatandaşlar saat 11.00 itibariyle sokağa çıkmaya başladı. Eldiven ve maske takarak sağlıklarına önem veren yaşlılar, yürüme mesafesindeki güzergah boyunca da sosyal mesafeye dikkat etti.

SAHÄ°LE AKIN ETTÄ°LER !.

 EreÄŸli'de yaklaşık 2 aydır evlerinden çıkamayan 65 yaÅŸ ve üstü vatandaÅŸlar bugün ilk kez dışarıya çıktı. Sahile akın eden vatandaÅŸlardan bazıları denize karşı çayını yudumlarken, uzun zamandır yakınları, dostları ve arkadaÅŸları ile görüşemeyen yaÅŸlılar ise sahil bandında sohbet etti. 

Koronavirüs sebebi ile yaklaşık 2 aydır evlerinden dışarıya çıkamayan 65 yaÅŸ ve üstü vatandaÅŸlar, bugün 11.00’ de evlerinden çıkarak sahile akın etti. Banklarda, çimenlerde oturan vatandaÅŸlardan bazıları uzun süredir göremediÄŸi arkadaÅŸları ile sohbet etme imkânı bulurken, kimileri de selfie çekti. Bazı çiftlerde denize karşı termoslarında getirdiÄŸi çaylarını yudumladı.

Yaklaşık 2 aydır evinde tek başına yaÅŸayan Aklime Boy’ da sahile inerek sevdikleri ile sohbet eden yaÅŸlılardan bir tanesiydi. 68 yaşında ki Aklime Boy, 2 aylık sürecin ardından sahile indiÄŸini, inerken yanına marketten alış veriÅŸ yapmak için çanta aldığını, ancak tüm marketlerin kapalı olduÄŸunu unuttuÄŸunu söyledi. Boy açıklamasında “2,5 aydır evdeyim. Åžu anda sahildeyim. Yürüme yavaÅŸ yavaÅŸ indim. Dünya varmış. Ben zannettim ki marketler açıktır, çanta aldım yanıma bir ÅŸeyler alırım diye. Hiçbir yer açık deÄŸilmiÅŸ. Bu da başımıza gelecekmiÅŸ. Allah’tan. Ama bize de ibret olsun. Ne küçükler büyüğünü tanır ne de büyükler küçüğünü. Her ÅŸey Allah’tan. Çok duygulandım. Rabbim sizlere ömür versin” dedi. 

ÇAY İÇMEK ÇOK BASİT, AMA ONU ÖZLEMİŞİZ

Sahil bandında denize karşı evde demledikleri çaylarını termosla getiren ve denize karşı içen yaÅŸlı çift ise “Özgürlüğün kıymetini daha iyi anladık. Åžurada çay içmek çok basit ama çok özlemiÅŸiz. Åžu anda çok mutluyuz” dedi.

Uzun süredir evlerinde olan bazı yaÅŸlılarda yakınları ve sevdikleri ile selfie çektirirken, bazı vatandaÅŸlarda sokak hayvanlarını severek gününü geçirmeye çalıştı.

GÃœNLER SONRA !.

Zonguldak`ta 65 yaş ve üzeri vatandaşlar sokağa çıktı, güzel havanın tadını çıkardı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün4
gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mehmet 6767

10 Mayıs 2020 - 17:34

Ben 20 yaş altıyım yürüme mesafesiyle çıkıcakmışız ben zaten normal zamanda da çıkıyorum aq boş uygulama bence çarşıya cikamadiktan sonra napiyim izni

musa daÅŸdemir

10 Mayıs 2020 - 15:46

Keşke Ramazan Ayında olduğumuzun Farkında olupta çayınızı oruç tutanlar vardır düşüncesiyle hareket edebilseydiniz.

Yorum Yazın

Canlı Radyo