14 o C Kdz. Ereğli

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNE KIŞ AYLARINDA DA İHTİYAÇ OLABİLİR

Gündem 8 yıl 4 ay 14 gün 8 saat 51 dakika önce 1341

Haberi Paylaşın

Yeditepe Üniversitesi Göz Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Tatlıpınar, güneş gözlüklerinin kış aylarında da kullanılmasıyla gözlerin çeşitli hastalıklara karşı korunabileceğini bildirdi.

Tatlıpınar, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarında soğuk havanın gözde hasar oluşturabileceğini, bu aylarda artan rüzgarın, kapalı alanlarda fazla geçirilen sürenin ve artan üst solunum yolu enfeksiyonlarının göz sağlığı için ciddi tehditler doğurabildiğini aktardı.

Bu aylar içerisinde en sık göz kuruluğuyla nezle görüldüğünü vurgulayan Tatlıpınar, kızarıklık, çapaklanma, batma, göz kapağında şişlikle seyredebilen konjonktivitin üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla ilişkili olabileceğini kaydetti. Tatlıpınar, bu gibi durumlardan korunmak amacıyla elin gözle temas etmemesi ve hijyeninin sağlanmasının önemine değinerek, şu tavsiyelerde bulundu:

"Özellikle gözle temas eden makyaj malzemelerinin temizliğine önem verin ve kimseyle ortak malzeme kullanmayın. Rimel ve göz kaleminizi kimseyle paylaşmayın. Gözlerinizde meydana gelen kuruluk ve batma hissi gibi belirtileri mutlaka önemseyin. Bu gibi belirtiler önemsenmezse gözün en önde yer alan saydam tabakası olan kornea etkilenir ve buna bağlı olarak görmede bulanıklık meydana gelir. Yaz bitti diye güneş gözlüklerini raflara kaldırmayın. Gözlerin güneşten korunmaya olan ihtiyacı hala devam ediyor. Özellikle kar, gelen ultraviyole ışınlarının yüzde 80’ini yansıtır. Bunun için özellikle karlı havalarda ultraviyole filtreli güneş gözlüğü takılmalı. Daha çok yaz mevsiminde takılması gerekli gibi düşünülen güneş gözlüğü, katarakt, sarı nokta hastalığı ve pterjiyum gibi hastalıklara karşı da gözü korur."

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 9 saat 27 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 10 saat 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 4 saat 44 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 1 saat 57 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 4 saat 18 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 22 saat 33 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
9 saat 1 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 6 saat 40 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 2 saat 49 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 7 saat 47 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !