7 o C Kdz. Ereğli

GSM OPERATÖRÜNÜN İSMİ SÖYLENSİN!..

Gündem 8 yıl 4 ay 13 gün 11 saat 59 dakika önce 1128

Haberi Paylaşın

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliği değerlendirdi.

Tüketicilerin "her yöne" tarifeleri seçmesi dolayısıyla uyarı tonu uygulamasının işlevi, gerekliliği ve özelliğinin, amaca uygun olmaktan uzaklaşmaya başladığını bildiren Deniz, tüketicilerin de bu uygulamadan rahatsız olduğunu vurguladı.

Deniz, tüketici beklentisi doğrultusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından alınan "uyarı tonu" uygulamasının kademeli olarak kaldırılması yönünde alınan karardan 29 Kasım itibarıyla geri adım atıldığını ifade etti.

Deniz, şöyle konuştu:

"Uyarı tonu uygulamasında geri adım, sektörün ulaşmış olduğu büyüklük, tarifeler arasındaki farkların ortadan kalkmış olması ve en önemlisi sektördeki hakim firmaya karşı tüketici lehine rekabeti engelleyecek nitelikte olması nedeniyle çağ dışı bir yaklaşımdır. Tüketici Birliği Federasyonu olarak bu saptamalar ışığında, Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’nin 18. maddesinin değiştirilerek, arayan abonelerden tercih edenler dışındaki aboneler için uyarı tonu uygulamasının sona erdirilmesini, uyarı tonu almayı tercih eden tüketiciler için de uyarı tonu yerine aranan GSM operatörünün isminin söylendiği uyarı sesi uygulamasının başlatılmasının tüketici yararına olacağı görüşündeyiz."

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 12 saat 40 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 9 saat 7 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 8 saat 8 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 14 saat 1 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 3 saat 15 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 22 saat 45 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 11 saat 34 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 10 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 3 saat 45 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?