Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GRİZU FACİASININ 23’ÜNCÜ YILI

GRÄ°ZU FACÄ°ASININ 23’ÃœNCÃœ YILI

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde 3 Mart 1992’de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi, törenlerle anılıyor.

Zonguldak Havzası Maden Şehitleri Anıtı önündeki törende, anıta çelenk bırakılmasının ardından madenciler için saygı duruşunda bulunuldu.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, bazı sivil toplum kuruluşları adına yaptığı ortak basın açıklamasında, her yıl iş cinayetleri konusuna dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti.

İşçi saÄŸlığı ve iÅŸ güvenliÄŸinin bütün çalışanları ilgilendiren, çalışma yaÅŸamının en temel unsurlarından biri olduÄŸunu anlatan Kaymakçı, "İşçi saÄŸlığı ve iÅŸ güvenliÄŸine iliÅŸkin veriler, temel insan hakları, çalışma yaÅŸamı ve ülkelerin geliÅŸmiÅŸliklerine iliÅŸkin en önemli unsurları göstermektedir. Yapılan araÅŸtırmalara göre, iÅŸ kazalarının yüzde 98’i, meslek hastalıklarının yüzde 100’ü önlenebilirken, gerekli tedbirler alınmadığı için maalesef çok sayıda insan hayatını kaybetmektedir" diye konuÅŸtu.

Kaymakçı, Türkiye’nin işçi ölümlerinde dünyada en üst sıralarda yer aldığını ileri sürerek, meslek örgütlerinin önerilerinin dikkate alınarak gerekli tedbirlerin hayata geçirilmesini beklediklerini kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo