Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GMİS, maden ve MTA işçilerini bilgilendirdi

GMİS, maden ve MTA işçilerini bilgilendirdi

GMİS, maden ve MTA işçilerini bilgilendirdi


Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMÄ°S) 19 Temmuz’da aldığı karar doÄŸrultusunda iÅŸyerlerine dağılan BaÅŸkanlar Kurulu üyeleri, maden ve MTA işçilerini bilgilendirdi. 
TTK ve MTA’ya baÄŸlı tüm iÅŸyerlerinde okunan bildiride ÅŸu ifadeler yer aldı: 
“Bugün Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün tüm iÅŸyerlerinde, sendikamız üyesi madenci kardeÅŸlerimizle bu toplantıları yapıyoruz. BaÅŸtan beri ifade ettiÄŸimiz gibi toplu iÅŸ sözleÅŸmelerindeki geliÅŸmeler hakkında bilgi vereceÄŸiz ve geliÅŸmeleri birlikte deÄŸerlendireceÄŸiz. TTK ve MTA iÅŸyerlerinde 2019 yılbaşından itibaren geçerli olacak olan toplu iÅŸ sözleÅŸmelerimizin görüşmeleri, mahalli seçimler ve Ä°stanbul seçimlerinin tekrar edilmesi nedeniyle uzadı. Çünkü Hükümet kendi teklifini geciktirdi. Hükümet adına Kamu Ä°ÅŸletmeleri Ä°ÅŸverenleri Sendikası (Kamu-Ä°ÅŸ) ile Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yaptığımız görüşmelerde 60 günlük yasal süreci tamamladık. Ãœcret maddeleri ile ilgili olarak Hükümet teklifini beklemeye baÅŸladık. Kamu iÅŸyerlerinde sözleÅŸme görüşmeleri olan Türk-Ä°ÅŸ’e baÄŸlı 17 sendikanın genel baÅŸkanları ve Türk-Ä°ÅŸ Yönetim Kurulu üyelerinin oluÅŸturduÄŸu Kamu Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri Koordinasyon Kurulu olarak ortak ücret teklifimizi, Hükümet adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunduk. BildiÄŸiniz gibi; Kamuda en düşük ücretin 3.500 TL’ye yükseltilmesi, tüm çalışanlara seyyanen 300 TL zam, ilk altı ay için yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için enflasyon + yüzde 3 refah payı talep ettik. Hükümet kendi teklifini gecikmeli olarak verdi. 
Hükümet, 9 Temmuz 2019 tarihinde verdiÄŸi teklifinde; 3 bin 500 TL altında ücret alanlara 60 TL seyyanen ve birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı ay ise yüzde 4 zam önerdi. TÃœRK-Ä°Åž Kamu Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan TÃœRK-Ä°Åž Genel BaÅŸkanı Ergün Atalay, Hükümetin bu teklifini tartışmaya deÄŸer bulmadıklarını ve Hükümetten yeni bir teklif beklediklerini açıkladı. Biz de Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Hükümetin bu teklifini kabul etmeyeceÄŸimizi kamuoyuna açıkladık. u geliÅŸmelerden sonra Genel Merkez Yönetim Kurulumuz; Ankara’da Türk-Ä°ÅŸ Yönetim Kurulu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Zonguldak Milletvekilleri ve Türk-Ä°ÅŸ’e baÄŸlı diÄŸer sendikalarla görüşmeler yaptı.” 

Toplu iÅŸ sözleÅŸme süreci ve takvim tüm ayrıntılarıyla deÄŸerlendirildi 
Bildiride, 19 Temmuz 2019 tarihinde GMÄ°S GeniÅŸletilmiÅŸ BaÅŸkanlar Kurulu’nun toplandığı ifade edilerek şöyle denildi: 
“Sendikamız GeniÅŸletilmiÅŸ BaÅŸkanlar Kurulu; 19 Temmuz 2019 tarihinde toplandı. Ãœlkemizdeki ekonomik ve siyasi geliÅŸmeleri, bölgemizdeki savaÅŸa dayanan geliÅŸmeleri, iÅŸyerlerimizdeki geliÅŸmeleri, toplu sözleÅŸme sürecini ve önümüzdeki takvimi tüm ayrıntılarıyla deÄŸerlendirdik. BaÅŸkanlar Kurulumuzun aldığı kararları kamuoyuna açıkladık. 
Bu kararlar doÄŸrultusunda bugün tüm iÅŸyerlerimize dağıldık. Hükümeti uyarmak için birlikte sesimizi yükseltmeye devam edeceÄŸiz. Kamu Çerçeve AnlaÅŸması’nın hâlâ imzalanmamış olması çalışma yaÅŸamını huzursuz etmektedir. Hükümetin en kısa zamanda yeni ücret teklifini vermesini bekliyoruz. Önceki teklifi tartışmaya deÄŸer bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Ekonomik krizin faturasını biz çalışanlara kesmek için bahaneler arıyorlar. Ekonomik krizi biz çıkartmadık, biz iÅŸimizi yapıyor, borçlarımızı ödüyoruz. Biz üretmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. 
Biz yeraltında doÄŸaya karşı savaÅŸarak rızkımızı kazanıyor, ülkemize ve milletimize katkı veriyoruz. Bizi açlığa ve yoksulluÄŸa mahkum etmek isteyenler ve bizi greve mecbur bırakanlar, ülkemizin ve milletimizin geleceÄŸi ile oynamış olurlar. EÄŸer Hükümet sesimizi duymaz ise sendikamız öncülüğünde yeni eylem ve etkinlikler ile sesimizi yükseltmeye devam edeceÄŸiz. 25 Temmuz 2019 tarihinde PerÅŸembe günü saat 17.00 de Sendikamız Genel Merkez binamızda, BaÅŸkanlar Kurulumuzun katılımıyla bir basın açıklaması yapılacak ve geliÅŸmeler kamuoyuna anlatılacaktır. Hükümetin tavrına göre eylem ve etkinliklerimiz devam edecek. Tüm görüşmelerden ve geliÅŸmelerden haberiniz olacak ve kararları birlikte alacağız. Sonuç itibariyle TTK ve MTA’da yasal görüşme sürecimizin son günü olan 25 AÄŸustos 2019 tarihinde grevimizi baÅŸlatacak ÅŸekilde hazırlıklarımızı tamamlayacağız. 73 yıllık mücadele tarihimizde olduÄŸu gibi her ÅŸart altında birlik ve beraberliÄŸimizi sürdürecek, üyelerimizin mevcut kazanımlarından en küçük bir taviz vermeyecek ve bugün içinde bulunduÄŸumuz koÅŸullarda haklı ve meÅŸru taleplerimiz için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceÄŸiz.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo