Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GMİS Karadon Şubesi 11 Olağan Genel Kurulu yapıldı

GMİS Karadon Şubesi 11 Olağan Genel Kurulu yapıldı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Karadon Åžubesi’nin 11’inci OlaÄŸan Genel Kurulu, 5 Ocak 2019 tarihinde GMÄ°S Åžemsi Denizer Salonu’nda gerçekleÅŸtirildi. 
Genel Kurula GMÄ°S Genel Merkez ve Åžubeler Yöneticileri, Tez-Koop-Ä°ÅŸ Sendikası Zonguldak Åžube BaÅŸkanı Åžerif Taşören, maden işçileri ile Karadon Åžube Delegeleri katıldı. 
Genel Kurulun Divan BaÅŸkanlığına GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci seçilirken, BaÅŸkan Yardımcılıklarına Adnan Tıska, Hüseyin Kolçak, üyeliklerine Tayfun Demir ve Serdar Albayrak seçildiler. 
Genel Kurulun açılış konuÅŸmasını yapan GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, "11 genel kurulun sendika camiamıza maden işçilerine işçi sınıfı adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 4 - 8 Ocak 1991 yılında gerçekleÅŸen büyük yürüyüşün 28 yıl dönümündeyiz. Bugün hak ve demokrasi mücadelemizin en güzel günlerinden birisi Zonguldak’taki mücadelenin Türkiye sınırlarını açtığı bir gün emeÄŸi ve katkısı olan herkesi baÅŸta efsane baÅŸkanımız Åžemsi Denizer’i şükranla anıyorum. Aynı kararlılıkla iÅŸimize, aşımıza sahip çıkacağız. Genel maden işçileri sendikasının örgütlü olduÄŸum tüm iÅŸyerlerinde tüm üyelerimizin katılımıyla ve tarihimize yakışır bir olgunlukla ÅŸube delege seçimlerimizi tamamladık. Bugün burada ÅŸube genel kurullarımızın ilkini yapıyoruz. 26 Ocak 2019 tarihinde Kozlu ÅŸubemizin genel kurulunu yaptıktan sonra genel merkez genel kurulunu belirleyecek ve bu dönemi hayırlısı ile atlatacağız. Geride kalan 4 yıllık dönemde ülkemizde önemli olaylar yaÅŸandı. Çok şükür kazanımlarımızı korduk ve yeni kazanımlar elde ettik. Ancak yeni örgütlendiÄŸimiz iÅŸyerlerindeki arkadaÅŸlarımız iÅŸten atıldı ve bu dönemde TTK’ da çok sayıda arkadaşımız emekli oldu ve üye sayımız maalesef azaldı. Bir yandan örgütlenme çalışmalarımızı sürdürürken diÄŸer yandan TTK ve MTA’ya işçi alınması için giriÅŸimlerimizi sürdürdük. Özellikle seçim döneminde genel merkez yönetimi olarak her ortamda düşüncelerimizi kamuoyuna anlattık. CumhurbaÅŸkanımız TTK’ya bin 500 işçi alınacağını açıkladı. Zonguldak Milletvekillerimiz ve TTK Genel Müdürümüz konuyu çok yakından takip ediyorlar. Ä°nÅŸallah kısa süre içerisinde yeni kardeÅŸlerimiz iÅŸ başı yapacak. Bu dönem TTK’da 2 asgari ücret, 2 gün tatil gruplu arkadaÅŸların daimiye geçmesi ve gruplu arkadaÅŸların kömür hakları gibi önemli kazanımlarımız oldu. Toplu iÅŸ sözleÅŸmelerimizde toplu artışlar oldu. Katkısı olan tüm arkadaÅŸlara çok teÅŸekkür ediyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
Ardından konuÅŸan GMÄ°S Karadon Åžubesi mevcut BaÅŸkanı Kemalettin KarataÅŸ ise, kendisine destek veren herkese teÅŸekkür etti. BaÅŸkan KarataÅŸ, "Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’nun ciddi sorunları var. bin 500 yeni arkadaşımızın iÅŸbaşı yapması bize moral, motivasyon saÄŸlayacak, ancak yeterli olmayacak. TTK’nın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için hazırlıkların sürdürülmesi ve norm kadronun yakalanması gerekiyor. Ä°ÅŸimize, aşımıza sahip çıkabilmek için her zaman birliÄŸe, beraberliÄŸe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Åžube ve Genel Merkez Kongrelerimiz bize güç katacaktır. Kongrelerden sonra tek yürek, tek ses olacak ve mücadeleye hazırlanacağız” dedi. 
Seçimlere tek liste ile gidildi 
Åžube Yönetimine aday olanların konuÅŸmalarının ardından seçimlere geçildi. GMÄ°S Karadon Åžubesi 11’inci OlaÄŸan Genel Kurulu’nda seçimlere tek liste halinde gidildi. GMÄ°S Karadon Åžube BaÅŸkanlığına Kemalettin KarataÅŸ, Åžube SekreterliÄŸi’ne Korhan Boz, Åžube Mali SekreterliÄŸine Bülent Kılıç, Åžube TeÅŸkilat SekreterliÄŸine Tevfik Ä°ncebacak aday oldular. Karadon Åžube Genel Kurulu’nda denetim, disiplin kurulları ve 79 üst kurul delegesinin seçimleri de yapılacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo