Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GENELKURMAY ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI!..

GENELKURMAY ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI!..

TSK, DaÄŸlıca’da 16 askerin ÅŸehit olduÄŸunu, 6 askerin ise yaralandığını duyurdu.

 

Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

06 Eylül 2015 tarihinde DaÄŸlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleÅŸtirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸtur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak ÅŸekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

 

TSK’DAN DAÄžLICA AÇIKLAMASI

 

Saldırının ardından bölgede baÅŸlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı maÄŸara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00’dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaÅŸ uçağı ile ateÅŸ altına alınmaktadır.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz ÅŸehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ÅŸehitlerimizin deÄŸerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaÅŸlarımıza acil ÅŸifalar temenni ediyoruz.

 

KAYNAK:hurriyet.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo