Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GENEL BAŞKAN EREĞLi'DE !.

GENEL BAÅžKAN EREÄžLi'DE !.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret için Ereğli’ye geldi.


DEVA Partisi Genel BaÅŸkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret için EreÄŸli’ye geldi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilk olarak Alaplı ilçesinde Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Buradan EreÄŸli’ye hareket eden Babacan, KeleÅŸler Park Otel’e gelerek TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ ve Sivil Toplum kuruluÅŸları baÅŸkan ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Babacan, DEVA Parti’sinin “Örgütlenme, Eylem Planları, Ãœlkenin İçinde BulunduÄŸu Durum” konu baÅŸlıklarıyla 3 ayrı alanda yoÄŸun gayret gösterdiklerin anlatarak, ÅŸunları kaydetti:

KADIN VE GENÇLİK KOTALARI

“Partimizde teÅŸkilatlanma ile ilgili birkaç önemli ilkemiz var. Bunlardan biri yüzde 35 kadın, yüzde 20 gençlik kotasıdır. Her yönetim kurulumuz o il yada ilçemizin sosyal dokusunu yansıtacak yapıda kuruluyor.

PARTÄ°NÄ°N EYLEM PLANLARI

Partimizin ikinci çalışma alanı da eylem planlarıdır. Seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 günde ve ilk 360 günde neler yapacağının detaylı hazırlığını yapıyoruz. İlk eylem planımızı tarım konusunda 56 maddelik açıkladık. Ardından afet yönetimi ile son olarak da sosyal politikalar ile ilgili eylem planımızı açıkladık.

YETER Kİ KOPYA ÇEKSİNLER DE YAPSINLAR

13 yıl hükümette görev yaptım, aynı zamanda bu hükümetlerde hükümet programı yazma ekibinde oldum, en az yarısında da ekibin başında oldum. Åžu anda ise her hangi bir hükümet programının çok ötesinde bir çalışma yapıyoruz. Åžimdiye kadar hiç yapılmayan bir detayda, seçimlerden sonra kurulacak hükümetin yol haritasını açıklıyoruz. Her bir adımın bütçesini mutlaka hesap ediyoruz. Ve mutlaka bir takvime baÄŸlıyoruz. Bu çok önemli bir hazırlık. Bazı arkadaÅŸlarımız, bu hazırlıklarımızı açıklamamızdan ‘hükümet bunları alır ve yapar’ ÅŸeklinde endiÅŸelerini dile getirdi. Biz de, ‘keÅŸke kopya çekseler, yapsalar da ülkede bazı sorunlar çözüm yoluna girse’ dedik. VatandaÅŸlarımızın olan biteni doÄŸru anlaması, doÄŸru bilgiye saÄŸlaması için özel çaba gösteriyoruz. VatandaÅŸlarımızın konunun aslının ne olduÄŸunu doÄŸru kaynaktan dinleyebilmesine yönelik yoÄŸun bir çaba içindeyiz. Tabi ki partimizin ÅŸu anki duruÅŸu ‘tavsiye niteliÄŸinde’dir.

BÜYÜK BİR ZAFİYET GÖRÜYORUZ

Ãœlkemizin genel durumunda sıkıntılar büyük. Sorunların çözümü ile ilgili mesafe alınamadığını görüyoruz. Pek çok alanda problem var, sorun var. Ama ülkede sorun çözle kapasitesinin önemli ölçüde zayıfladığını görüyoruz. Hele hele 2018’de yapılan (CumhurbaÅŸkanlığı) sistem deÄŸiÅŸikliÄŸinden sonra, sütün yetkinin tek bir elde toplanmasından sonra ülke ile ilgili gerçeklerin doÄŸru okunması ve o gerçeklerle ilgili tedbir alınması, adım atılması konusunda da büyük bir zafiyet görüyoruz.

ANKARA’DAN YERELE YETKÄ° VERÄ°LMELÄ°

Türkiye 84 milyonluk gerçekten büyük bir ülke. Küçülmüş hali ile Dünyanın hala 20 ekonomisinden biri durumunda. Milli gelirimiz 12 bin 500 dolardan 8 bin dolarlara düştü. Böylesine büyük bir ülkenin yönetiminin, mutlaka öncelikle üst seviyelerden, alt seviyelere göre yetkinin delege edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda Ankara merkezden Yerele doÄŸru yetkinin devredilmesi gerekiyor. Mutlaka yukarıdan aÅŸağı yetki devri ve merkezden yerele yetki devri ÅŸart. Aksi halde bütün kararların, Ankara’ya, Külliye’ye gelmesi, oradaki 1200 odadan yolunu bulup da, nihayet o imza odasına gelmesi çok kolay olmuyor. Onun için pek çok konuda kararlar gecikiyor, sorunların çözümü ile ilgili bir bakış açısı oluÅŸturulamıyor. Hele hele de ekonomide en yakından hisseden de sizlersiniz.

HAYAT PAHALILIÄžI SORUNU VAR

Ülkede özellikle döviz kuru artışı kaynaklı çok ciddi hayat pahalılığı sorunu var. Arz kaynaklı ciddi bir enflasyon ile karşı karşıyayız. Yoksulluk çok önemli bir sorun. Bir yandan maliyet artımı nedeniyle fiyatlar artırılmak zorunda kalınıyor, fakat vatandaşlarımızın bu yüksek fiyatlarla alış veriş edecek gücü yok. Hele hele emekliler, işçiler, memurlar gibi sabit gelirli olan ve yıldan yıla ancak resmi enflasyon oranında maaşı artan vatandaşlarımızın son 3-4 yılda sürekli olarak satın alma gücü düşüyor.

EV GENÇLERİ YARATILDI

Gençlerimizde iÅŸsizlik, umutsuzluk, Türkiye’nin ÅŸu anda en önemli sorunu haline geldi. Ãœlkede iÅŸsiz, iÅŸ aramaktan vazgeçmiÅŸ, umudunu kaybetmiÅŸ ‘ev gençleri’ konumunda milyonlarca gencimiz var. Bu ülkenin pırıl pırıl yeni nesillerinin böylesine karamsar, ülkeden umudunu kaybetmiÅŸ bir psikoloji ile bu ülkede yaÅŸamaları gerçekten bizi çok çok üzüyor. Bu sorunları Türkiye niye yaşıyor? Tabi ki bir konjonktür, uluslar arası Covid-19 pandemisi ile ilgili bir sorun var ama pandemiyi iyi yöneten ülkeler var, kötü yöneten ülkeler var. Pandeminin ekonomik zorluklarını, güçlü devlet destekleriyle kolay aÅŸan ülkeler var, Türkiye gibi pandeminin ekonomik zorlukları karşısında vatandaşına yeterince destek veremeyen ülkeler var.

EKONOMİYE ÇÖZÜM ÜRETİLMİŞ DEĞİL

Türkiye’deki ekonomik yavaÅŸlama, sorunlar, kurdaki sıçrama, enflasyon gibi sorunların pandemiden önce baÅŸladığını unutmayalım. 2019’da ülkede pandemi yok. Ama Türkiye’nin büyüme hızı yüzde 1 bile deÄŸil. 2018’de baÅŸlayan yeni sistem; CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi, maalesef ÅŸu ana kadar ekonomide çözüm üretmiÅŸ deÄŸil. Avrupa’nın en yüksek faizi, ÅŸu anda Türkiye’de. 2017 ve 2018 referandumunda ne denmiÅŸti; ‘Siz bu referandumlara evet deyin, bakın enflasyonla da, faizle de nasıl mücadele edilir, biz göstereceÄŸiz’ demiÅŸlerdi deÄŸil mi?, Sonuç; koca bir sıfır! Hiçbir ÅŸey yok. Ne enflasyon, ne de faiz sorunu çözülebildi. Tam tersine, sorunlar artarak devam ediyor. Zaten mevcut hükümet, ülkenin ekonomisiyle ilgili olumlu bir ÅŸeyler konuÅŸacaksa, hep geçmiÅŸten bahsediyor. Son 3 yıldan ise bahseden yok. Asıl; yetkinin tek elde toplandığı son 3 yılın, şöyle bir muhasebesini çıkaralım, hiçbir ÅŸey yok.

BU DÜRÜST YAKLAŞIM DEĞİL

Olumsuzluklarla ilgili de hep ‘hedef gösterme’ var. Mesela geçen hafta bol bol ‘fahiÅŸ fiyatlarla, fahiÅŸ etiketlerle’ mücadeleyi gördük. Ä°lgili bakanlık marketlere baskınlar düzenliyor, etiketlerle savaÅŸmaya çalışıyorlar. Hedef hedefi yanıltma, hedefi ÅŸaşırtma! Enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili hükümetin üzerine gelen baskıyı esnafa, marketlere yönlendirip, vatandaÅŸ ile esnafı karşı karşıya bırakmak gibi çok çok yanlış ve tehlikeli bir çizgi izliyor ÅŸu anki hükümet. Bu dürüst bir yaklaşım da deÄŸil. Bütün esnafımızı biliyor ki, bu ülkede her ÅŸeyin maliyeti arttı, fakat artan maliyetlerin tamamı satış fiyatlarına yansıtılamadı bile. Maliyet yüzde 50 artmış, esnafımıza ve vatandaşımıza yansıtılan ise en fazla yüzde 25.

ELEKTRÄ°ÄžE YÃœZDE 168 ZAM GELDÄ°!

Partili CumhurbaÅŸkanlığı sistemine geçilmesinden buyana, sadece elektriÄŸe gelen zam yüzde 168’dir. Yani, 100 lira elektrik faturası gelen haneye, ÅŸu an 268 lira geliyor. Bir dönem pazarcı esnafına ‘terörist’ diyecek kadar ileri ifadelere kullanıldı bu ülkede. ‘Enflasyonun sebebi kuru soÄŸan depoları’ diyerek, depolara baskınlar yapılması yaÅŸandı bu ülkede.

AYIP GERÇEKTEN AYIP!

Siz kötü yönetin, döviz kurunu kontrol edemeyin, Merkez Bankası’nın yıllarca biriktirdiÄŸi döviz rezervini, 139 milyar doları gizli, saklı yöntemlerle perde arkasından satın edin, Merkez Bankası rezervini 52 milyar dolar eksiye (-) düşürün, döviz kuru ile ilgili kontrolü elinizden kaybedin, döviz kuru gelsin fiyatları vursun, daha sonra vatandaÅŸa ise ‘biz bu etiketleri koyan esnafla, marketle mücadele edeceÄŸiz’ deyin. Ayıp, gerçekten ayıp. Türkiye gibi bir ülkeye bu yakışmıyor. Artık esnafımız bunu biliyor ve müşterisine de gayet iyi anlatıyor. Hükümet ne derse desin, bu tür yayın politikası izleyen yayın kuruluÅŸları ne yaparsa yapsın, artık bu sistem iÅŸlemiyor. Dürüst olmak, aldatan olmamak lazım.”

BU YÖNETİMLE ÇÖZÜLEMEZ

Babacan, Hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğine dikkat çektiği konuşmasında, şöyle dedi:

“Çok iyi bir siyasi irade olmadan ülkenin sorunlarının çözüleceÄŸini mümkün görmüyoruz. Hukuku, Hukukun üstünlüğünü önemseyen, yargı reformunu önceleyen, yargının bağımsız ve tarafsız ve hızlı ç alışmasını saÄŸlayan reformları yapan bir yönetim anlayışı olmadıktan sonra Türkiye’nin sorunlarının çözülmesini çok zor görüyorum. EÄŸitim çok temel ve çok önemli bir alan ve maalesef son 20 yıldır Türkiye’nin mesafe kat edemediÄŸi bir alan.”

DEVA Partisi üst düzey yöneticiler, partinin Ä°l BaÅŸkanı Fatih KeleÅŸ, EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Handan Aktimur, Çaycuma TSO BaÅŸkanı Zekai KamitoÄŸlu’nun de yer aldığı toplantı, basın akapalı olarak devam etti.

DEVA Partisi Genel BaÅŸkanı Ali babacan, toplantının ardından görüşmelerde bulunmak üzere Zonguldak’a geçti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo