Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIÅž DENÄ°Z ÅžEHÄ°TLERÄ° ANILDI

Karadeniz EreÄŸli’de Sarıkamış Harekâtı’nı destekleyecek malzemeleri taşırken Rus gemilerince batırılan 3 geminin ÅŸehit mürettebatı ve askerleri, düzenlenen törenle anıldı. Programda anıt önüne çelenk konulup saygı duruÅŸunda bulunuldu.

Sarıkamış Deniz Åžehitleri Anıtı önündeki programa; Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları ve Meclis Ãœyeleri, Ä°l Genel Meclisi Ãœyeleri, Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ä°lçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan askeri ve mülki erkân, muharip gaziler ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Törende bir konuÅŸma yapan BaÅŸkan Uysal, deniz ÅŸehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Bugün, 7 Kasım 1914’ de, Kafkasya cephesine yardım götüren 3 nakliye gemisinin, Rus donanması tarafından Karadeniz EreÄŸli açıklarında batırılması ile hayatlarını kaybeden Sarıkamış Deniz ÅŸehitlerimizi anıyoruz. Türk tarihinin en dramatik olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nda ÅŸehit olan kahramanlarımızla birlikte tüm ÅŸehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. “ dedi.

Daha sonra Karadeniz Bölge Komutanlığı’na baÄŸlı TCG Kilimli Karakol Gemisi ile EreÄŸli açıklarında batırılan Bezm-i Âlem, Bahr-i Ahmer ve Mithat PaÅŸa adlı gemilerin batırıldığı noktada Kaymakam MadenoÄŸlu, TuÄŸamiral DoÄŸan ve BaÅŸkan Uysal tarafından denize çelenk bırakıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo