Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Gençlerimizden Büyük Fikirler Çıkıyor’

’Gençlerimizden Büyük Fikirler Çıkıyor’

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın, çocuk ve gençlerin ÅŸehrin yönetiminde söz sahibi olmaları ve erken yaÅŸlarda demokrasiyi özümsemeleri için uygulamaya koyduÄŸu Çocuk ve Gençlik Meclisi 3. Dönem temsilci seçimleri ilçedeki okullarda baÅŸladı.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Sosyal ve Yardım Ä°ÅŸler Müdürlüğü ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü iÅŸbirliÄŸiyle gerçekleÅŸtiriliyor. Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nin Gençlik Meclisi seçimi ise Ä°lçe Gençlik ve Spor Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı okunarak baÅŸlayan törende, Ä°HL’li öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Gençlik Meclisi’ne seçilecek okul temsilcisinin belirlendiÄŸi seçime Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Vekili ve BaÅŸkan Yardımcısı Ayhan Atay, Milli EÄŸitim Åžube Müdürü Ä°smail Aksoy, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Hüseyin AÄŸlar ve Atilla Bulak, Belediye Sosyal ve Yardım Ä°ÅŸler Müdürü Mehmet Aksoy, Okul Müdürü Ramazan KaraoÄŸlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz

’Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz’ diyerek öğrencilere seslenen Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ayhan Atay, “Bu ülkenin imanlı gençliÄŸinin 15 Temmuz darbe giriÅŸimine karşı dünyaya güzel örnekler vererek üstün bir cesaret ortaya koyduÄŸuna dikkat çekti.  ’Gençlerimiz özgüven sahibi olmalı’ diyen Atay, konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi:

Bir ülkenin geleceğini gençler inşa eder

“Bir ülkenin geleceÄŸini gençler inÅŸa eder. EreÄŸli Belediyesi olarak bizler sizler için çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel birçok projeye imza atan bir belediye olarak sizlere kapımız her zaman açık. Ä°lçemiz için her türlü önerilerinize ve projelerinize açığız. EreÄŸli GençliÄŸi için büyük projeler hazırladık. Erdemir Ofis Parkı’nın yanındaki alana Batı Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı ve en büyük spor parkını yapıyoruz. Ä°lçemizi üniversite kentine dönüştürüyoruz. Buraya yeni fakülteler açılacak. Bu bölümlerde sizler okuyacaksınız.   

Bazen gençlerimizden büyük fikirler çıkıyor

Sizlerin bu meclislerde alacağınız kararların arkasındayız. Belediye olarak uygulamaya çalışacağız. Bunları sizlerden bekliyoruz. Bazen gençlerden inanılmaz büyük fikirler çıkar. Buna inanıyoruz. Katkı verdiÄŸiniz için size, sizi buraya yönlendiren hocalarımıza teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

Seçime giren 3 öğrenci, ’Kazanan okulumuz’

Konuşmaların ardından okulu temsil etmek isteyen üç öğrenci tek tek kürsüye çıkarak projelerini anlattı ve arkadaşlarından oy istedi. Öğrencilerin vaatleri ve konuşmasında taraf olan öğrenciler slogan ve dovizlerle adaylarına destek verdi.

BaÅŸkan Yardımcıları Ayhan Atay, Hüseyin AÄŸlar ve Atilla Bulak’ın oy kullandığı seçimlerde Ä°mam Hatip Lisesi Gençlik Meclisi TemsilciliÄŸi için Beyzanur Ãœnlü, Mustafa Albayrak ve DurmuÅŸ AltuÄŸ aday oldu.  Protokolle birlikte sahneye çıkan üç aday, Türk bayrağını sallayarak, kazananın okullarının olacağını söyledi.

Seçim sonucu, tüm öğrencilerin oy kullanmasının ardından yapılacak tasnif ve sayımla belli olacak. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo