Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yıkım İhalesine Çıkılıyor!..

Yıkım İhalesine Çıkılıyor!..

EreÄŸli Devlet Hastanesi’nin eski yerindeki binaların yıkımı için Karabük’teki Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan onay yazısı çıktığını anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili ÇaturoÄŸlu, kampüsün inÅŸaat yapımına esas teÅŸkil edecek alan projelerinin hazırlanması için EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarına, üniversitenin de kampüs inÅŸaatı tamamlanıncaya kadar Kdz.EreÄŸli Turizm Fakültesinin eÄŸitime baÅŸlayabilmesi kamuya ait bina tahsisi veya özel sektörde kiralama yoluyla araÅŸtırmalarına devam edeceÄŸini söyledi.  

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Kdz. EreÄŸli’de yapılacak olan üniversite kampüsünde gelinen son durumunu görüşmek üzere; Bülent Ecevit Ãœniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun, Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır ve Kdz.EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker ve Yönetim Kurulu Ãœyeleri ile birlikte Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli Konukevinde toplantı yaptıklarını açıkladı.  

YIKIM İÇİN İZİN YAZISI GELDİ

ÇaturoÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi; “BilindiÄŸi üzere Kdz.EreÄŸli Devlet Hastanemizin yeni yerine taşınmasıyla eski hastanenin arsası Maliye Bakanlığınca Bülent Ecevit Ãœniversitesine baÄŸlı EreÄŸli Kampüsü yapılmak üzere Ãœniversiteye tahsis edilmiÅŸ, zemin etüt ve proje çalışmalarına baÅŸlanmıştı. Ancak mevcut arsa üzerinde eski hastane binalarının bulunması nedeniyle Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan yıkım için izin alınması gerektiÄŸinden dolayı, anılan kurul yetkilileri ile Kdz.EreÄŸli’de toplantılar yapılmış ve izin yazısı olumlu olarak Ãœniversitesi gelmiÅŸtir.

GECÄ°KME KURUL KARARINDAN KAYNAKLANDI

Bu güne kadar yıkım ihalesinin gecikmesinin sebebi de anılan Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun kararının gecikmesidir. Kuruldan olumlu yazı gelmesi üzerine Ãœniversite yıkım ihalesine çıkmış ve 24 Ekim’de yıkım ihalesini yapacaktır.

TSO ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

Kampüsün inşaat yapımına esas teşkil edecek alan projelerinin hazırlanması için Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına devam edecektir.

KÄ°RALAMA YOLUYLA ARAÅžTIRMA

DiÄŸer taraftan kampüs inÅŸaatı tamamlanıncaya kadar Kdz.EreÄŸli Turizm Fakültesinin eÄŸitime baÅŸlayabilmesi için üniversite öncelikle kamuya ait bina tahsisi veya özel sektörde kiralama yoluyla araÅŸtırmalarına devam edecektir. Alaplı kampüsünde inceleme yapmak üzere Rektör Özer ile 17 Ekim Pazartesi günü saat 15:00 de Alaplı’da tekrar bir aya gelerek toplantı yapma kararı aldık. EreÄŸli’de Kampüsün yapılması için yoÄŸun çaba sarf eden Rektör Özer’e Ä°l BaÅŸkanı Tosun’a, ilçe BaÅŸkanı Çakır’a, Belediye BaÅŸkanı Uysal’a, Oda BaÅŸkanı Tetiker’e ve yönetim kuruluna teÅŸekkür ediyorum."

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo