YÖRESEL MARKA!.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçeye özgü organik fındık ve balda markalaşma için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge için fındığın sadece geçim kaynağı değil aynı zamanda yörenin adının duyulmasına adına önemli bir ürün olduğunu söyledi.
Organik fındık ve balı marka yapmak çalışmaları için Bülent Ecevit Ãœniversitesi’yle irtibata geçtiklerini ifade eden TürkoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
"Alaplı denince akıllara fındık ve bal gelir. Ä°lçemizin yüzde 80’i fındıkla geçimini saÄŸlamaktadır. Son 5 yılda ilçemizde organik fındık hızla yaygınlaÅŸmaktadır. Gümeli beldesinden baÅŸlayan organik bal üretimi de geniÅŸ bir alana yayılmaktadır. 60 kiÅŸiyle baÅŸlayan organik bal üretimi bu yıl 200 kiÅŸiye çıkacaktır. Nasıl Kayseri’nin pastırması, Malatya’nın kayısı Hereke’nin halısı o bölgenin yöresel markasıysa bizimde organik fındık ve balımız markamız olacaktır. Bununla ilgi tüm giriÅŸimlerimizi yaptık.”
İlk Yorumu Siz Yazın!