Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Gelişen teknolojiye rağmen 59 yıldır mesleğini ayakta tutmaya çalışıyor

Gelişen teknolojiye rağmen 59 yıldır mesleğini ayakta tutmaya çalışıyor

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


59 yıllık terzi Hüseyin Cahit Köktürk; "Terzilik mesleÄŸi güzel sanatlara girmesi gerekirken çok zor durumda. Çünkü yeni nesil elbise giymiyor. Giyim bir kültür, sanat" dedi. 
Zonguldak'ta yılın ahisi seçilen 59 yıllık terzi Hüseyin Cahit Köktürk, geliÅŸen teknolojiye raÄŸmen mesleÄŸini ayakta tutmaya çalışıyor. Kendi dükkanında 49 yılı geride bırakan Köktürk, meslekte artık çırak yetiÅŸmediÄŸini ve terzilik kültürünün yok olmanın eÅŸiÄŸine geldiÄŸini belirtti. 
Zonguldak'ta 1960 yılında baÅŸladığı terzilik mesleÄŸini 59 yıldır titizlikle yürüten 74 yaşındaki Hüseyin Cahit Köktürk, geliÅŸen teknolojiye raÄŸmen mesleÄŸini ayakta tutmaya çalışıyor. Zonguldak'ın en eski terzileri arasında yer alan Köktürk, alttan çırak yetiÅŸmediÄŸini söyleyerek, terzilik mesleÄŸinin güzel sanatlar arasında yerini alması gerekirken terzilik kültürünün yok olmanın eÅŸiÄŸine geldiÄŸini söyledi. Köktürk, ömründe hiçbir zaman kot pantolon giymediÄŸini ve şık giyimin bir kültür olduÄŸunu ifade etti. 

''Kendi dükanımda 49 yılı geride bıraktım'' 
Köktürk, kendi dükkanında 49 yılı geride bıraktığını söyleyerek, ''1960 senesinde mesleÄŸe girdim. Dört buçuk yıl bir ustanın yanında çalıştım. Ondan sonra oradan ayrıldım. Sonra Zonguldak'ın en iyi terzisi kim diye soruÅŸturdum. Dediler ki terzi Cemil ZırtıloÄŸlu. Hemen onun yanına gittim orada baÅŸladım. 6, 7 sene orada çalıştım. Askere gittim geldim ve 2 sene daha orada çalıştım. Sonra 1970 senesinde ÅŸimdiki çalıştığım dükkanı açtım. 49 yıldır bu dükkanda mesleÄŸimi devam ettiriyorum. 2020 yılında burada 50 sene, yani yarım asır olacak. Allah'ın izniyle meslektaÅŸ arkadaÅŸlarım diÄŸer büyüklerimle 50'inci yılı burada kutlayacağım. Hayatı ve insanları çok seviyorum. Hayattan bir ÅŸikayetim yok, mutlu ve huzurluyum" dedi. 

''Yılın ahisi olarak seçildim'' 
Yılın ahisi olarak seçildiÄŸini ifade eden Köktürk, ''Yılın ahisi seçildim. KiÅŸiliÄŸi, sanatımı düşünmüşler, 6-7 kiÅŸi arasından beni seçmiÅŸler. Yılın ahisi ünvanını aldık. O günden bu güne kadar mesleÄŸimi devam ettiriyorum. Zamanında 5, 6 kalfa çalıştırdık, ÅŸimdi yalnızım" diye konuÅŸtu. 

''Hayatımda hiçbir zaman kot pantolon giymedim'' 
Hüseyin Cahit Köktürk, ''Terzilik mesleÄŸi güzel sanatlara girmesi gerekirken çok zor durumda. Çünkü yeni nesil elbise giymiyor. Bir kot, bir mont yırtık pırtık. Ben ömrümde kot pantolon giymedim. Devamlı dikerim. Hatta derler ki terzi söküğünü dikemez, ben de tamamen tersi kestiÄŸim zaman çift elbise, çift pantolon çift çift keserim hiç tek kestiÄŸimi hatırlamam. Şık giyim bir kültürdür. Yani bunu taşımak lazım. Öyleleri var ki adamın bankalarda kat trilyonları var. Görünce sadaka veresim geliyor. Giyim bir kültür, sanat yani" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo