Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Geçici İş Kadrosuna Rekor Başvuru

Geçici İş Kadrosuna Rekor Başvuru

Geçici iş kadrosuna rekor başvuru


İŞKUR Karabük İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8 ay süreyle Karabük merkez ve ilçelerindeki okullarda çalıştırılacak 167 kişilik geçici işçi kadrosuna 2 bin 221 kişi başvurdu. Başvuru yapanların arasından 167 kişinin belirlenmesine yönelik Noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 
İşverenle iş arayanları buluşturarak bugüne kadar binlerce işsize umut olan İŞKUR, bu kez Milli Eğitim’de okulların temizlik hizmetlerinde çalışacaklarını belirledi. İŞKUR’un başlattığı proje kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda istihdam edilecek işçiler için kura çekimi noter huzurunda yapıldı.
167 kişinin 8 aylık istihdamına yönelik noter kuraları Belediye Nikah Salonu ve Konferans salonunda çekildi. Kura çekilişi öncesi katılımcılara bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Toplum Yararına Program kapsamında alınacak 167 kişi için bir hafta içinde 2 bin 221 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.
İş arayanları önceden tespit ederek tüm iş başvurularını kayıt altına alan İŞKUR’un önceden yaptığı duyuruyu dikkate alan vatandaşlar kura çekilişini heyecanla bekledi. Çok sayıda kişinin meraklı bekleyişinin ardından başvuran 2 bin 221 kişi arasında kura çekimi yapılarak 167 kişi seçildi. Kurada isminin çıkmasını isteyen vatandaşların kimisinin dua ettiği gözlendi. Kurada adı çıkan vatandaşların attıkları sevinç çığlıkları herkesin yüzünü tebessüm ettirirken, kura ile elenen vatandaşların yaşadıkları üzüntü görenleri hüzne boğdu.
İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında gerçekleşen kura çekilişinde ismi çıkan 167 kişi, 2 Ekim’de iş başı yapacak.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo