Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yağlı güreş deyince akla o ilçe geliyor!

Yağlı güreş deyince akla o ilçe geliyor!

Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Batı Karadeniz bölgesinde yağlı güreşlerin merkezi Alaplı’dır. Buradaki güreşleri izlemeye sadece Alaplı-Ereğli insanı değil, Kastamonu Bartın, Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreş sever geliyor" dedi.


Tekin, gazetecilere açıklamasında, bu yıl 29’uncusu düzenlenen Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerinde 400 üzerinde pehlivanın katıldığını söyledi. Güreş severlere kaliteli ve çok zevkli güreşler izlettiklerini ifade eden Tekin, şöyle dedi.
"Bu yıl 29’uncusunu düzenlediğimiz Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerine 400 üzerinde pehlivan katıldı. Bunların 40’tanesi başpehlivandı. Halkımız Alaplı er meydanında hangi başpehlivanı görmek isterse o başpehlivanı er meydanına çıkardık. Güzel güreşler oldu. Sabah saat 11’den itibaren seyirciler tribünleri hınca hınç doldurdu. 2017 Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı olan İsmail Balaban, Alaplı’da da başpehlivan oldu. Batı Karadeniz bölgesinde yağlı güreşlerin merkezi Alaplı’dır. Buradaki güreşleri izlemeye sadece Alaplı-Ereğli insanı değil, Kastamonu Bartın, Karabük ve Düzce illerinden yüzlerce güreşsever geliyor. Önümüzdeki yılda tüm başpehlivanlarımızı yine Alaplı er meydanına getirerek halkımıza güzel güreşler izlettireceğiz."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo