22 o C Kdz. Ereğli

FLAŞ TAKAS GELİŞMESİ !

Kdz.Ereğli Türk Metal Sendikası 13. Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Gündem 11 ay 5 gün 19 saat 29 dakika önce 6141

Haberi Paylaşın

Kdz.Ereğli Türk Metal Sendikası 13. Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’in Erdemir Salonu’nda Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ Divan Başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şube Başkanı Kalfa, buradaki konuşmasında, Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın talimatıyla, Çaycuma Bölgesinde Türk Metal Temsilciliği açıldığını ve buradaki iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan çeşitli olumsuzluklardan en çok etkilenenin işçi kesimi olduğunu vurgulayan Kalfa, “Biz emekçiler olarak, zaten alın teri ile geçinip yıllardır enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele ediyoruz. Ama tüm bu olumsuz tabloya rağmen yine de umutsuz değiliz. Çünkü bizim sendikamız var, Türk Metalimiz var, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ımız var. İyi ki de var, Allah başımızdan eksik etmesin. Üyelerimize günün koşullarına rağmen rahat bir nefes aldırabilen büyük bir liderimiz büyük bir başkanımız var” dedi.

Türk Metal olarak geçmişte birçok olay yaşadıklarını, zorluklar çektiklerini anlatan Kalfa, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, Genel Başkanımızın bize gösterdiği hedefe, sormadan sorgulamadan hep birlikte yürüdük. Çünkü biliyorduk ki o yolun sonu zaferdir. Hiç yanılmadık, genel başkanımızın önderliğinde her yolun sonu zafere çıktı. Hep zafere ulaştık yine onun yanında el ele kol kola hep birlikte yürüyeceğiz ve zafere ulaşacağız. Bizler emekçiyiz, bizim alın terimizden başka sermayemiz sendikamızdan başka güvencemiz yok.

GÖREV İSTENMEZ VERİLİR

Türk Metal Sendikasın da görev istenmez görev verilir, bu düstur ile genel başkanımızın ve genel merkez yöneticilerimizin de desteğini alarak göreve geldiğimiz gün itibariyle temsil ettiğimiz üyelerimize layık olmaya çalıştık. Hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmeden hizmet vermeye gayret gösterdik. Tüm üyelerimizi emek kardeşimiz olarak gördük. Onların istek ve haklı taleplerini en hızlı ve etkili bizimde çözme gayreti içerisinde olduk.

TAKAS’TA YENİ SÜREÇ

Özellikle Erdemir’de (EYT)’nin de (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çıkması ile yeni bir süreç başlamış oldu. Daha önceleri uygulanan ve emekliliğini hak etmiş Erdemir çalışanları üyelerimizde yüksek beklenti haline gelen takas uygulamasının da kaldırılması ile bu süreci genel başkanımızın talimatı genel merkez yöneticilerimizin gayreti ve şirket yönetimi ile gerçekleştirilen temaslar neticesinde Toplu İş Sözleşmemizin 64. Maddesi gereğini bu arkadaşlarımızın içinde uygulama kararını almış bulunuyoruz. Bu durumun düzeltilmesine katkı sağlayan Erdemir yöneticilerini de sizlerin huzurunda teşekkür ederiz.

Erdemir de çalışan ve emekliliğini hak eden öncelikle üyelerimizin çocuklarından işe alım kriterlerine uygun evlatlarımızı en kısa süre içerisinde sisteme dahil etmek arzusu içerisindeyiz. Bu vesile ile görev yaptığım ekip arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından dolayı tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum. Siz üyelerimize ve emek kardeşlerimize layık olabildiysek ne mutlu bizlere. Genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizin yanında durarak birlikte her engeli de aşabilecek güçte olduğumuzu unutmayalım.”

İŞTE YENİ YÖNETİM

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanlığına Altan Kalfa, Şube Sekreteri Metin Çetin, Şube Mali Sekreter Murat Çayır, Eğitim Sekreteri Muhammet Suiçmez, Teşkilatlandırma Recep Özcan getirildi.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 14 saat 3 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 14 saat 58 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 18 saat 25 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 9 saat 21 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 13 saat 36 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
16 saat 2 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 9 saat 5 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 16 saat 24 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 9 saat 19 dakika önce BOZHANEDE KAZA !