Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETVACI HOCAYA SUÇ DUYURUSU!

FETVACI HOCAYA SUÇ DUYURUSU!

Kendisini din alimi olarak tanımlayan Nurettin Yıldız hakkında Karadeniz Ereğli’de suç duyurusunda bulunuldu.


"6 yaşında çocukla evlenilebilir ve asansörde halvet" gibi tartışılan fetvalarıyla gündeme gelen son olarak ise  “Allah vur dediyse vardır bir hikmet” diyerek kadınlara da kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri tavsiyesinde bulunan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’a toplumun tüm kesimlerinden tepki var.

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu üyeleri, Yıldız hakkında kadına yönelik şiddet içeren söylemleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Karadeniz Ereğli Adliyesi önünde platform adına bir basın açıklaması yapan Naile Bingöl,  kadınlar adına yaptığı konuşmada, bu tip durumlara karşı toplumun tepkisiz kaldığını söyledi. Toplum vicdanını bir nebzede olsa rahatlatması için Nurettin Yıldız’ın cezalandırılması gerektiğini öne süren Bingöl şunları kaydetti:

“O gerici ellerinize rağmen...”
“’7 Yaşındaki çocuk evlenebilir’, ’Asansör halvet ortamıdır’, ’Battaniye, yorgan cinsel dürtüleri rahatsız eder’, açıklamalarıyla kamuoyunda kendine yer edinen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, bu kez de kadına yönelik şiddeti konu edindi.
Nurettin Yıldız, sosyal medyanın da gücünü kullanarak, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği ulusal kanallarda yer alan açıklamasında ’Erkeklere kadını dövün rahatlayın diye müsaade edilmiştir’, ’Kadınlar bundan dolayı sabaha kadar şükretmelidir’ cümlelerine yer vermiş bir de yetmiyormuş gibi kadınların nasıl dövüleceğini tarif etmeye kalkmıştır. İnsanların dini inançlarını sömürü aracı olarak kullanan ve kadının yaşama hakkını elinden almaya çalışan bu gerici açıklamalar kabul edilemez.
Kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaya çalışan bu söylemleri şiddetle kınıyoruz. Nurettin Yıldız, bu beyanı ile Türk Ceza Kanunu ihlal etmekte, toplumu suç işlemeye tahrik etmektedir.
Bugün burada Nurettin Yıldız ve diğer tüm kadın düşmanlarını protesto etmek ve Nurettin Yıldız hakkında suç işlemeye teşvik ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık.
Toplum vicdanını bir nebzede olsa rahatlatmak için Nurettin Yıldız hakkında cezalandırılmak üzere kamu davası açılmasını talep ediyoruz. Biz kadınlar yılmadan, yorulmadan fütursuzca ve hadsizce canımıza uzattığınız o gerici ellerinize rağmen tam olarak eşit, özgür bir dünya yaratana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.
Dün Ankara ve Çorlu’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından darp edilen kadınlara selam olsun. Kadına yapılan her türlü şiddete ve özgürlüklerinin sınırlandırılmasına karşıyız.”
Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim ettiler.

 

FETVACI HOCAYA SUÇ DUYURUSU!

Kendisini din alimi olarak tanımlayan Nurettin Yıldız hakkında Karadeniz Ereğli’de suç duyurusunda bulunuldu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo