Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"BOL KEPÇE LEZLETLİ YEMEK DÖNDERİYORUZ "

"BOL KEPÇE LEZLETLİ YEMEK DÖNDERİYORUZ "

Ereğli Belediyesi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırmak için seferber oldu.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi, 1994 yılından itibaren olduÄŸu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaÅŸtırmak için seferber oldu. Hazırlanan Sefer taslarına bol kepçe lezzetli yemekler doldurarak ilk iftara yetiÅŸmesi için start veren Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, “Her zaman olduÄŸu gibi ihtiyaç sahiplerinin sofralarında sıcak yemek ile olacağız. Kimseyi rencide etmeden yardıma muhtaç, iÅŸsiz kalmış, evinden çıkamayan kim varsa EreÄŸli Belediyesi’nin sıcak yemeÄŸi sofrasında olacak, gıda kolisi yardımı yapacağız. Ayrıca bu akÅŸamdan itibaren Erdemir Ofis yanında her akÅŸam bin 500 kiÅŸiye iftar vereceÄŸiz. Tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum, iftarımıza davet ediyorum” dedi.

 

“Ä°HTÄ°YAÇ SAHÄ°BÄ° HERKES HİÇ UTANMADAN BAÅžVURSUN”

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Ramazan ayına girdik, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah tutulan oruçları kabul etsin, dualarımızı kabul etsin inÅŸallah. 25 yıldır her ramazan da yaptığımız gibi, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ailelerimizin evlerine aÅŸ gönderiyoruz. Çok özen gösterdiÄŸimiz bir konu ve özellikle kimseyi rencide etmeden bu iÅŸlevi yapıyoruz. Bütün amacımız bir elin verdiÄŸini diÄŸer el görmesin. Yemeklerimizi sefer taslarımızı hazırladık. Sefer taslarımız aile sayısına göre deÄŸiÅŸik boyutlarda. Bu yemekleri zabıtalar vasıtasıyla ekmekleri dahil uç noktadaki evlere kadar götürüyoruz ve kapı aralığından insanları rencide etmeden yemekleri veriyoruz. Bu konuda 25 senedir çok baÅŸarılı çalışmalar yaptık. Bütün ekibimiz manevi bir haz içerisinde. 

Ä°LK ETAPTA BÄ°N 250 KİŞİLÄ°K YEMEK GÖNDERÄ°YORUZ. 

Åžu anda bize 400 civarı aile bin 250 kiÅŸilik bir baÅŸvuru var. Buradan siz basın mensupları vasıtasıyla çaÄŸrıda bulunuyorum. Muhtarlara, o mahalledeki önderlere sesleniyorum. Bizim tespit edemediÄŸimiz, bize ulaÅŸamayan varsa lütfen bize bildirin. Her an sayıyı artırmaya hazırız. Sayıda, yemekte, malzemede hiçbir sıkıntımız yok. Ne kadar talep gelirse o kadar göndermeye hazırız. Bunu özellikle evlere gönderiyoruz çünkü yaÅŸadığım bir olayı anlatayım. Aileleri ziyaretlerim kapsamında Potbaşı’nda bir aileyi ziyaret ettim. Dere kenarında bir eve girdim. Kadının 3 tane çocuÄŸu var, yerde kilimi dahi yok. Çok gariban vaziyetteydi. Onlara dedim ki, bu yemekleri böyle evlere getirmek mi doÄŸru yoksa bir çadır kursam ÅŸehir merkezinde oraya siz gelseniz dedim. ‘Napıyon baÅŸkan dedi. 3 çocuk birde ben yol parası giderken gelirken vereceÄŸiz. Zaten o para olsa biz evde peynir zeytin yeriz’ dedi. O zamandan beri ihtiyaç sahibi insanların ayaklarına gitmemiz gerektiÄŸine inandığım için 25 senedir evlere sıcak aÅŸ ulaÅŸtırmaya devam ediyoruz. Bugün menümüzde mercimek çorbası, tas kebabı, pilav var. Menülerimiz zengin, her gün deÄŸiÅŸiyor. Haftada bir defa bunun yanına tatlı veya meyve ilave edeceÄŸiz. VatandaÅŸlarımızdan da destek geliyor. Ayrıca vatandaÅŸlarımıza tatlı, meyve göndermek isteyenlere açığız. Hayırseverlerimize sesleniyorum. En doÄŸru yardım, hayır belediye vasıtasıyla ulaÅŸtırılır. O bakımdan bize her türlü yardımları ulaÅŸtırabilirler, bizde ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırırız.

BÄ°N AÄ°LEYE GIDA KOLÄ°SÄ° DAÄžITTIK

Evlere sıcak yemeğin dışında tespit ettiğimiz bin aileye gıda kolisi desteğinde bulunduk. Dağıtımlar dün itibariyle tamamlandı. Müracaatlar devam ediyor. Talep doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ayrıca gıda kolisi vermeye devam edeceğiz.

-HER GÜN 1500 KİŞİLİK İFTAR DÜZENLEYECEĞİZ-

Ramazanın ilk gününden itibaren Erdemir Ofis Binası’nın yanında yaptığımız restoranda her gün bin 500 kiÅŸilik iftar yemeÄŸi düzenleyeceÄŸiz. Tüm halkımızı iftarımıza davet ediyorum.

SOSYAL YARDIMLARDA ÖNCÜ BELEDİYE OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ-

Her zaman olduğu gibi Sosyal yardımlarda öncü belediye olmayı sürdürüyoruz. Son 5 yılda yaklaşık 15.000 aileye yardım yapılmıştır. (aceze yardımı, gıda kolisi yardımı, Ramazan ayında sıcak yemek yardımı, sünnet yardımı, kırtasiye yardımı, kıyafet ve ev eşyası yardımı)

Ramazan ayında yaklaşık 5000 kiÅŸiye günlük sıcak yemek yardımı ulaÅŸtırılmıştır. 5 yıl içerisinde 3500 çocuÄŸumuza kırtasiye yardımı yapılmıştır. 2019 ve202 yılında yapılan Geleneksel Kadir Gecesi ikramında toplam 30.000  kiÅŸiye iftar hizmeti verildi. Bu yöndeki desteklerimiz artarak devam edecek. Mübarek Ramazan ayı inÅŸallah hayırlara vesile olsun. Allah günahlarımızı affetsin. Hepimize saÄŸlık, sıhhat versin. Ãœlkemiz inÅŸallah bu ekonomik sıkıntılardan kurtulur. Ä°nsanların sıkıntı çektiÄŸi günler geride kalsın.”

BaÅŸkan Posbıyık’ın açıklamasının ardından belediye ekipleri baÅŸvurular dahilinde tespit edilen ailelerin evlerine sıcak yemek dağıtımına baÅŸladılar.

 

"BOL KEPÇE LEZLETLİ YEMEK DÖNDERİYORUZ "

Ereğli Belediyesi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırmak için seferber oldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
üzgün1
kızgın1
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Kedilerin babası Bilal sarigul

15 Mart 2024 - 08:28

EREGLİYİ MODERN BİR KENTE DÖNÜŞTÜRMÜŞ TEK ADAMDİR YANİ KAMİL ERDEM.DUNDAR GUCERİ VE COBEK EREGLİYİ KATLEDEN ADAMLARDİR YANİ ONLAR EREGLİNİN TARİHİ DOKUSUNU KORUYAMAMİSLARDİR POSBİYİK İSE TUM BU DEGERLER KAYBEDİLDİKTEN SONRA YONETİME GELDİGİ İCİN YAPABİLECEGİ PEK BİR SEY KALMAMIŞTI NETİCESİNDE EREGLİYE EN COK EMEK VERMİS HALKİN COCUGU OLAN HALİL BEYİ HER DAİM DESTEKLEDİM VE ONUN HER FİKRİNİN DOĞRU OLDUGUNA HİC SORGULAMADAN İNANDİM EMİNİM Kİ EREGLİ HALKİ DOGRU BİR KARAR VERİR VE POSBİYİKİ SECER

Sabahattin ozarslan

14 Mart 2024 - 05:32

Kaynağı bellimi. Helal gidami. Meğer belediyemiz çok zenginmis. Haberimiz yok zengin iftarı. Koliciler.

Yorum Yazın

Canlı Radyo