Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FELÇLİ DEDENİN YÜZÜNÜ ÖĞRENCİLER GÜLDÜRDÜ

FELÇLİ DEDENİN YÜZÜNÜ ÖĞRENCİLER GÜLDÜRDÜ

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaÅŸayan 81 yaşındaki felçli Bekir Kurban, bir grup öğrencinin sosyal sorumluluk proje dersi kapsamında temin ettikleri tekerlekli sandalye sayesinde yataÄŸa mahkum olmaktan kurtuldu. 

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Yapı Denetimi Bölümü’nde öğrenim gören 10 öğrenci, sosyal sorumluluk proje dersi çerçevesinde, Kasımlı köyünde 4 yıl önce geçirdiÄŸi felç nedeniyle yataÄŸa mahkum olduÄŸunu öğrendikleri Kurban’a yardım etmek için çalışma baÅŸlattı.

Hayırseverlerin desteÄŸiyle aldıkları tekerlekli sandalyeyi Bekir Kurban’a evine giderek teslim eden öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri bir miktar parayı da ailesine verdi.

Öğrencilerden Mehmet Koz, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapmasında ilçedeki ihtiyaç sahibi aileleri araştırdıklarını, felçli dedenin durumundan da böylece haberdar olduklarını söyledi.

BaÅŸlattıkları çalışmaya hayırseverlerin katkı saÄŸladığını anlatan Koz, çabalarının sonucunda Kurban’ın yataÄŸa mahkum olmaktan kurtulmasının sevincini yaÅŸadıklarını dile getirdi.  

Öğrencilerden Yusuf Çetinbaş da benzer çalışmalara devam edeceklerini, ihtiyaç sahibi bir insanın yarasına merhem olmanın mutluluğunu hiçbir şeye değişmeyeceklerini dile getirdi.

BEÃœ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ömer Dereli ise  3 yıldır çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleÅŸtirdiklerini belirterek, öğrencilerin ihtiyaç sahibi insanlara ulaÅŸmayı sürdüreceÄŸini kaydetti.

Felçli Bekir Kurban’ın ailesi de duyarlı davranışlarından dolayı üniversitelilere teÅŸekkür etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo