Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Felç geçiren şizofren hastası kişi!.

Felç geçiren şizofren hastası kişi!.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ta, 4 katlı binanın 3’üncü katından, birbirine baÄŸlayarak sarkıttığı çarÅŸaflarla evden kaçmak isteyen Kemal Ahmet Özkan, ikinci katta çarÅŸafın kopması sonucunda yere sert ÅŸekilde düştü. Hastaneye kaldırılan ve ÅŸizofren hastası olduÄŸu öğrenilen genç felç kaldı. Ä°ki defa ameliyat olan genç, uzanacak yardım elini bekliyor. 
Edinilen bilgiye göre, Çaycuma ilçesinde yaÅŸayan Özkan ailesinin 2 çocuÄŸundan, büyük olan oÄŸulları Kemal Ahmet Özkan, aniden gelen bir cinnet anı ile hayatını felç etti. Belinden aÅŸağısı tutmayan Kemal’in yaptığı hatanın sonucu olarak genç yaşında hayatını yataÄŸa baÄŸlı bir ÅŸekilde yaÅŸamak zorunda kaldı.
Beyin Cerrahisi bölümünde 2 defa ameliyat olan, düşmeden kaynaklanan kırıklardan dolayı her iki kolunda da platin olan, saÄŸ bacağı ve kalçasında da platin bulunan Kemal Özkan yardım bekliyor. 
OturduÄŸu evinden kaçmak için balkona çıkan genç, birbirine baÄŸladığı çarÅŸafları aÅŸağıya sarkıttı. Ardından kendisi de çarÅŸafa asılarak aÅŸağıya inmeye baÅŸladı. Ancak ikinci kata geldiÄŸinde çarÅŸaflar yırtılınca ikinci kattan aÅŸağıya düştü. Belden aÅŸağısı felç olan Kemal Ahmet Özkan; “Ben yürümek ve gezmek istiyorum. Bana yardım eli uzatın, gençliÄŸimi yataÄŸa baÄŸlı kalarak harcamak istemiyorum” diye çaÄŸrıda bulundu. 
Kendisine de yüzde 49'luk bipolar hastalığı tanısı konulduÄŸunu ve raporunun bulunduÄŸunu anlatan anne Nurdan Özkan, çocuÄŸunun tekrar yürümesini istediÄŸini belirterek, yetkililere yardım çaÄŸrısında bulundu. Anne Özkan, Kendi hasta olduÄŸu için bakamadığını, diÄŸer oÄŸlunun ve eÅŸinin ilgilendiÄŸini söyledi. 
Toplar damarda pıhtı oluÅŸması sebebiyle kendisi de hasta olan evli ve 3 çocuk babası olan kardeÅŸ Taylan Özkan ise "Bundan 3 ay öncesine kadar aÄŸabeyim yürüyor, geziyor, koÅŸuyordu. Bir gece evimizin balkonuna çıkıp, birbirine baÄŸladığı çarÅŸafları balkon kapısının koluna baÄŸlayarak aÅŸağıya inmek istemesi üzerine düştüğünü, yere çakıldığını komÅŸularımız sayesinde öğrendik. Hemen 112’yi arayıp ambulans istedik. Çaycuma Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahaleden sonra Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne sevk ettiler. GeçirdiÄŸi ameliyatlarının ardından yaklaşık 15 gün yoÄŸum bakımda yaÅŸam mücadelesi verdi. Sonrasında yine bir 15 gün daha Beyin Cerrahisi bölümünde yattık. Daha sonra taburcu olduk. Aradan 1 ay zaman geçti ve biz Bülent Ecevit Ãœniversitesi Hastanesine kontrollerimize gitmeye baÅŸladık. Beyin Cerrahi doktorumuz artık Fizik Tedavi bölümüne gitmemiz gerektiÄŸini söyledi. 5 Kasım günü Fizik Tedavi Bölümüne muayene gittiÄŸimizde aÄŸabeyimi hastaneye yatırmak yerine, ÅŸizofren hastası olduÄŸu için hastaneye yatırmalarının mümkün olmadığını söyleyerek eve geri gönderdi. Ne yapacağımı bilmiyorum. AÄŸabeyime yönelik yardım bekliyorum, asla maddi bir beklentimiz yok. Tekrar yürümesini, saÄŸlığına kavuÅŸmasını istiyorum. AÄŸabeyimin başına gelen talihsiz olay yüzünden iÅŸimden ayrılmak zorunda kaldım. Annem, babam, aÄŸabeyim eÅŸim ve çocuklarım ile hep beraber bu evde yaşıyoruz. AÄŸabeyim Kemal, özellikle akÅŸamları daralıyor. Bizde mecburi olarak kapıları kilitliyorduk. Çünkü evden kaçtığı zaman Ä°stanbul, Ankara, Bursa gibi ÅŸehirlerimize gidiyor ve bizde bulup geri getiriyoruz" diye konuÅŸtu. 
KardeÅŸi Taylan Özkan, "Evde bize verilen egzersizleri günde 3-5 defa yapmaya baÅŸladık. Yürüyecek eminim ama tedavi görmezse ölene kadar aÄŸabeyim yataÄŸa mahkum kalacak. Biz artık bir ses bekliyoruz” diye yardım istedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo