Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR, EREĞLİ FM’DE KONUŞTU!...

ÇAKIR, EREÄžLÄ° FM’DE KONUÅžTU!...

AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, EreÄŸli’nin ’Ä°l’ olabilmesi için her türlü desteÄŸi vermeye hazır olduklarını bildirdi.


Çakır, 91.7 frekansından yayın yapan EreÄŸli FM’de, konuk olduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım canlı programdaki açıklamalarında, ilçede kurulu EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (Erdemir) personel alımında da ’müdahil’ olacaklarını söyledi.
Ä°lçeye getirilen Devlet yatırımlarını, 15 Temmuz darbeye kalkışma sonrası baÅŸlatılan operasyonlar, parti, belediye, meclis üyeleri diyaloÄŸu, yaÅŸanan sorunlar ve ilçenin il olmasına yönelik görüş ve düşüncelerini aktaran Çakır, darbe sonrası operasyonların ’titizlikle’ devam ettiÄŸini kaydetti.
Çakır, bu kapsamda, parti içindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçilerinin çok fazla olmadığını savunarak, şöyle dedi:
“Vatanı ele geçirmeye çalışan örgüt ayrıdır. Vatanı dışarıya satan örgütün, hainin, ihanet sahibinin yaÅŸam hakkı da yoktur. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın dediÄŸi gibi altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet ÅŸebekesidir. Bize üstündeki ihanet ÅŸebekesi lazım. Burada duygusallığa yer vermemek lazım, Gerçek manada, yönetici pozisyonunda olanlar varsa bunları Devletten söküp atılması lazım. Çünkü FETÖ’cüler çok kripto çalışıyor, kendilerini gizleyebiliyor, her türlü ortama ayak uydurabiliyorlar. 
Bu da fark edilmelerini zorlaÅŸtırıyor. AK Parti iktidarında bakıyorsunuz; yapı olarak çok benzeyenleri var. Bir bakıyorsunuz; ’bu kesinlikle olmaz’ diyorsunuz. Ama Alevi- Sünni hiç fark etmiyor. Çünkü her türlü kesime sızabilmiÅŸ durumdalar. Atamalarda, tayinlerde bir de bakıyorsunuz istediÄŸiniz raporu çıkarıyorlar, istedikleri tayini yapıyorlar. Bir de bölgeye atadıkları sorumlu, gittikten sonra ismi de, kaydı da deÄŸiÅŸiyor. Bir daha o kiÅŸiye ulaÅŸamıyorsunuz. Bu konudan bütün ilçe baÅŸkanlarımız rahatsızdı ve teÅŸkilatlar olarak genel merkezimize de bildiriyorduk. Biz daha neler yaÅŸadık, zamanı geldiÄŸinde ortaya çıkacak.”

17-25 ARALIK KRÄ°TERÄ°
Çakır, FETÖ’lülerin, parti içindeki ayrışmasına yönelik ise “bu konuda 17-25 Aralık önemli kriter. Bu süreçten sonraki kriterlere iyi bakılıyor, baÄŸlantıları kontrol ediliyor. Bank Asya, baÄŸlantıları, gazete abonelikleri, sendika üyelikleri gibi deÄŸiÅŸikliklerle ilgili zaten genel merkezimiz bize bilgi verip, rapor istiyor. Biz de bu isimlerle ilgili gerekli incelemeyi yaparak yukarıya bilgi aktarıyoruz. Zaten 30 Mart Yerel seçimleri öncesi yollarımız ayrılmıştı” diye konuÅŸtu.

BELEDÄ°YE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°
Kapan’ın, Parti-Belediye- Meclis Ãœyeleri iliÅŸkilerine yönelik sorusunu da yanıtlayan Çakır, ÅŸunları söyledi:
“Herkesin farklı yoÄŸurt yiyiÅŸi var. Sayın BaÅŸkanımızın etrafında yanlış yönlendirme olabiliyor, Zaten önceki milletvekili (Ercan Candan) döneminde yaÅŸadığımız sorunlar vardı. Bizim idari anlamda hiçbir görüşümüz olmamıştır, bize de sorulmamıştır. Sayın Belediye BaÅŸkanı kendi iradesiyle tercihler yapmıştır. Ama vatandaÅŸ bize geliyor, sıkıntılarını söylüyor. Biz de bunları ilgili yerlere iletiyoruz. Elbette diyaloglar istediÄŸimiz ÅŸekilde deÄŸil ancak daha da iyiye gittiÄŸini söyleyebilirim. Daha çok dedikodu üretiliyor. Bu vesile ile ara açmaya çalışılıyor. Ama biz belediye baÅŸkanımıza yanında olduÄŸumuzu söylüyoruz. Buna en güzel örnek de birlikte yaptığımız Demokrasi nöbetleridir. SaÄŸ olsun üstlendiÄŸi bu organizasyonu da en iyi ÅŸekilde baÅŸardı.

HIZLI HAREKETÄ° SEVÄ°YORUM
Ama ben daha hızlı hareketi seviyorum. Mesela Çetin Apatay Bulvarı (Şehit Halis Özdemir Bulvarı) daha kısa süreli ihale edilebilirdi. Firma gece-gündüz çalışsın, bu bizim sorunumuz değildi. Çünkü hizmet konusunda zamanla yarışıyoruz. Ama yıllardır siyasetin içinde olduğumuzdan dolayı belki biraz daha heyecanlıyız. Gün geçtikçe daha iyiye giden bir görünüm var. Biz parti olarak elimizden geldiğince destekleyeceğiz, Başkanımızın yanında olacağız.

BİR DAHAKİ SEÇİMDE DEĞİŞECEKLER
Maalesef ilk günkü görev dağılımlarında milletvekillerini iÅŸe karıştırırsak, sonunda tamir edilemeyecek durumlar ortaya çıkıyor. Ä°lk seçildiÄŸinde de Belediye baÅŸkanımıza bunları söyledim. Ä°ÅŸinize karışmam ama yarın bölünme olursa, o zamanda ’baÅŸkan gel bunları toparla’ denirse sevinirim’ dedim. O dönemde atılan adımlar, telafisi zor hale geliyor. Bugün de bunları yaşıyoruz. Nihayetinde önümüzdeki yerel seçime kadar yapabildiÄŸimiz, bunları en üst seviyede bir arada tutabildiÄŸimiz kadar tutarak, daha bir farklı tablo ile devam etmemiz gerekiyor. Bu sürece kadar da asgari müştereklerde birleÅŸerek bu iÅŸi yürütmek zorundayız.

ERDEMÄ°R’E İŞÇİ ALIMI
AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Karabük Demir ve çelik Fabrikaları’nda yaÅŸadığı bir anektodu anlattığı programda, Erdemir’e işçi alımlarıyla ilgili ise şöyle konuÅŸtu:
“Kardemir’de iÅŸe girebilmek için birinci maddemiz, Karabük ikametgahına kayıtlı olması gerekiyor. Bölgemize baktığımızda ise Erdemir yüzünü bize dönmüyor ama ilerleyen günlerde görecek. Bu halkın önündeyiz. Erdemir çok üst düzey eleman istediÄŸi yerden alabilir ama, normal ve vasıflı eleman alacaksa EreÄŸli’de muhtarlıklardan alınacak belgeyle 5 yıl ikametgah ÅŸartı arasın. Bunu yarın masaya koyacağız. Türkiye’nin her yerinde sobaya bu kadar yakın olacaksınız ama ısınamayacaksınız. Bu aynı zamanda ekonomik milliyetçiliktir. Biz EreÄŸli’nin hakkına sahip çıkmak zorundayız. Bugüne kadar bu hak olmalıydı ama bugüne kadar olanları geride bırakıyorum. Bu madde konulmalıydı.”

Ä°L OLMAYI HAK EDÄ°YORUZ
Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım’ın son bölümünde, EreÄŸli’nin il olabilecek ilçeler arasında yer almasını deÄŸerlendiren Çakır, ÅŸunları kaydetti:
“2019 yılı çalışmaları içerisinde, EreÄŸli’nin de il olması ihtimaller arasında. Bizim de ilçe olarak bu ihtimalleri canlı tutmamız lazım. Siz talepkar olursanız kayda deÄŸer alınır ve deÄŸerlendirmeye tabi tutulur. Yarın böyle bir ÅŸeylerin önü açıldığı zaman, bu süreci hali hazırda bulundurmamız lazım. GeçmiÅŸte kaybettiÄŸimiz hakkımızı da almamız lazım. Çünkü EreÄŸli, Karabük, Bartın ve Düzce’den de önce il olmayı hak eden bir ilçeydi. Bunu da sonuna kadar destekliyorum. EÄŸer böyle bir süreç daha da netlik kazanırsa sürece her türlü desteÄŸi vermeye hazırız. Bu konu, önümüzdeki yıl daha belirginleÅŸebilir.”
Çakır, kendisine imkan verilmesi dolayısıyla EreÄŸli FM yönetim ve çalışanları ile programı hazırlayıp, sunan Kapan’a teÅŸekkür etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo